Beauty

Olival losion posvuda je na TikToku. Kažu da provjereno potiče rast kose i sprječava ispadanje

  • Bujna i zdrava kosa uvijek je u modi, a mi predstavljamo losion za koji kažu da provjereno djeluje na rast kose 
  • Olivalov piskavica i ružmarin losion pravi je hit na TikToku u borbi protiv otpadanja kose, hidratizaciji i blagotvornom djelovanju na rast 
  • Cijena mu je samo 6,62 eura i teško je pronaći iti jednu negativnu recenziju za njega 

Oko jednog proizvoda slaže se gotovo cijeli TikTok. Riječ je o Olivalovom piskavica i ružmarin losionu za koji kažu da pomaže protiv otpadanja kose i djeluje na njen rast. Olival je hrvatski brend koji nas iznova oduševljava omjerom cijene i kvalitete. Obzirom na to da mnogi muku muče s otpadanjem kose, hajdemo vidjeti po čemu je Olivalov losion tako poseban.

Možda vas zanima Kosa ti jako opada u jesen? Možda će ovi savjeti pomoći Rubrika Native sadržaj Native sadržaj

Prirodni sastojci

Ekstrakt sjemeni piskavice i eterično ulje ružmarina pomažu potaknuti brži rast kose te pridonose boljoj gustoći i volumenu. Ovaj proizvod ne sadrži dodatna bojila, mirise ni isušujuće alkohole. 

Za piskavicu se vjeruje da pridonosi prokrvljenosti i nutritivnom obogaćenju vlasišta što je ključno pri poticanju rasta. Neke su studije pokazale da određeni fito-spojevi u piskavici usporavaju djelovanje DHT-a (dihidrotestosterona, odnosno androgenog spolnog hormona) koji uzrokuje opadanje kose. 

Na vrlo sličnom principu djeluje i eterično ulje ružmarina. Ono stimulira mikrocirkulaciju vlasišta i bolji protok hranjivih tvari. 

 | Autor: Foto: Instagram @olival_cosmetics

Pantenol i glicerin

Pantenol i gliceril važni su sastojci u njezi kože koji hidratiziraju i umiruju vlasište te potiču na obnavljanje. Pantenol je poznat i kao dekspantenol ili provitamin B5 doprinosi hidrataciji kože i kose. Pomaže obnoviti zaštitni sloj i vratiti gipkost i glatkoću, dok glicerin hidratizira kosu i štiti od vanjskih utjecaja.

@leline_recenzije7 @Olival 🌱✨ Najbolji proizvod za kosu, ikad #olival#piskavica#viral#fypシ #CapCut ♬ original sound - leline_recenzije

Realnost - ne očekuj rezultate preko noći 

I sam Olival na svojoj stranici kaže da je konzistentnost bitna, ali i strpljenje. Ovakvi su proizvodi zamišljeni da se koriste tretmanski i da se ne forsiraju. Olival također naglašava da će ovaj proizvod imati puni učinak ako se o kosi brinemo i na ostale (tradicionalne) načine kao što su predah od topline u stiliziranju kose, bojenja i sl. 

Možda vas zanima Za bujnu i zdravu kosu: izdvojili smo 6 odličnih šampona koji potiču njezin rast Rubrika Beauty Beauty

 

Photo: Instagram @hannaschonberg

Komentari 0