Beauty

Za bujnu i zdravu kosu: izdvojili smo 6 odličnih šampona koji potiču njezin rast

  • Šamponi za rast kose obogaćeni su aktivnim sastojcima koji stimuliraju folikule dlake i potiču cirkulaciju vlasišta
  • Najčešći sastojci u takvim šamponima uključuju biotin, kofein, keratin, ekstrakte ginsenga, arganovo ulje i različite kombinacije vitamina
  • Primjerice, biotin igra ključnu ulogu u jačanju folikula i poticanju rasta kose, dok kofein poboljšava cirkulaciju krvi u vlasištu, što doprinosi stvaranju hranjivih tvari u folikulima vlasi

Vjerujemo da ćeš se složiti s nama kada kažemo da je zdrava i njegovana kosa jedan od najljepših ukrasa koje žena nosi. Ipak, katkad se kao posljedica brojnih tretiranja, kosa ne ponaša onako kako želimo, ali beauty industrija i za to pronalazi rješenja.  

Vrlo učestali problem s kojim se susreće velik broj žena tiče se sporog rasta kose. Bez obzira na to je li riječ o genetskom preduvjetu ili vanjskim faktorima, odabirom adekvatnih šampona ovoj situaciji može se doskočiti. Naime, šamponi za rast kose pomoću svojih aktivnih sastojaka jačaju folikule dake, a samim time vlasište čine zdravim. To posljedično dovodi do bržeg rasta kose, smanjenja otpadanja vlasi i bujnijeg sveukupnog izgleda. Redovitom upotrebom spomenutih šampona, tvoja kosa će dobiti sve hranjive tvari, a njezina tekstura bit će svilenkasta i podatna na dodir. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by A Y D A H A D I (@aydahadi)

Ipak, važno je znati da je za takve rezultate potrebna upornost. Nekima će se prve pozitivne promjene pokazati već nakon mjesec dana, dok će drugi čekati više mjeseci, ali to ni u kojem slučaju nije znak da od nekog proizvoda odustaneš. Također, na rast kose utječu i dugi čimbenici, poput hrane ili dodataka prehrani, koliko učestalo kosu izlažeš kemikalijama i agresivnim načinima stiliziranja… Tijekom procesa u kojem radiš na tome da ti kosa postane gušća te da brže raste, pokušaj maksimalno izbjegavati sve ono što je na tom putu sputava.

Možda vas zanima Vlaga u kosi lako će pokvariti frizuru - imamo nekoliko trikova kako pobijediti ovaj problem Rubrika Beauty Beauty

Što se tiče korištenja šampona za rast kose, proces je isti kao i kod klasičnih varijanti. Sadržaj proizvoda je bitno dobro umasirati u vlasište, a zatim kosu temeljito isprati. Isto tako, većina šampona za rast kose ima i regenerator iz iste linije, pa svakako predlažemo korištenje istog. 

Ako imaš kosu koja sporo raste, tanka je i beživotna, ideja o bujnoj kosi ti se možda u ovom trenutnu čini kao daleka budućnosti, ali uz ključne proizvode, malo truda i ustrajnosti, već za nekoliko mjeseci možeš uživati u stiliziranju predivne kose koja će privlačiti sve poglede.

 | Autor: Foto: Notino, L’Oréal Paris Elseve Full Resist Aminexil (5,40 eura)  | Autor: Foto: Notino, Klorane Quinine & Edelweiss Bio (20,10 eura)  | Autor: Foto: Notino, Kérastase Résistance Bain Extentioniste (29,60 eura)  | Autor: Foto: Notino, Garnier Botanic Therapy Ricinus Oil (4,20 eura)  | Autor: Foto: Notino, L’Oréal Paris Elseve Dream Long (5 eura)  | Autor: Foto: Notino, Dermedic Capilarte (9 eura)

Photo: Foto: Instagram @ginemargrethe

Komentari 0