Moda

6 modnih komada koje slavne Francuskinje iznad 50 obavezno imaju u svom ormaru

  • Francuskinje slove za jedne od najbolje odjevenih žena svijeta koje nas redovito oduševljavaju svojom opuštenom elegancijom
  • No, iza ovog privida nonšalantnosti leži razrađeno slijeđenje pravila koja garantira besprijekoran izgled u svakom trenutku
  • Mi smo ovoga puta zavirile u ormare poznatih dama te ti donosimo šest odjevnih komada koje sve one imaju u svojim ormarima

Francuskinje se već desetljećima smatraju jednima od najbolje odjevenih žena svijeta. One posjeduju tu vještinu uglađenog bezvremenskog stila. Njihova tajna krije se u pomno osmišljenoj garderobi koja se tek na prvi pogled doima kao da je sastavljena bez previše razmišljanja. Vladarice stila znaju kako je osnova dobre odjevne kombinacije u jednostavnim osnovnim komadima, dok je moć u detaljima koji nadograđuju cjelokupni izgled i čine ga specifičnim.

Ne čudi stoga što njihovi ormari vrve komadima koji uspješno odlijevaju promjenama trendova. Štoviše, neke od njih spremne su nositi godinama. Ovoga puta otkrivamo ti upravo šest odjevnih komada koji su neizostavni dio garderobe slavnih Francuskinja. One uspješno dokazuju kako su godine samo broj te da sjajan izgled nije rezerviran samo za mladenačku dob.

Možda vas zanima Ova tri zlatna savjeta Francuskinja za njegu lica jednostavna su, a izuzetno korisna Rubrika Beauty Beauty
 

1. Baloner

Listu otvaramo pravim klasikom - bež balonerom! Priznajemo, nitko ne nosi ovaj praktični komad gornje odjeće tako elegantno kao Francuskinje. Štoviše, one su otišle toliko daleko da ga spremno nose i kao haljinu! Primjer jednog 'outfita' koji sjajno dočarava kako efektan može biti ovaj naizgled jednostavan modi komad sjajno nam je dočarala 66-godišnja Carine Roitfeld, bivša urednica francuskog izdanja časopisa Vouge.

2. Čizme do gležnja

Sjajan par čizama koji sežu do gležnja izvrsna je investicija budući da je riječ o obući koju je vrlo lako kombinirati uz različite modne komade, od haljina pa sve do traperica. To zna i francuska glumačka legenda Juliette Binoche, a ovo nije jedino stilsko pravilo koje ova 56-godišnjakinja slijedi.

3. Hlače visokog struka

Naime, Juliette obožava nositi hlače visokog struka. One uspješno vizualno sužavaju figuru, naglašavaju struk te produžuju noge dajući nam željeni centimetar dužine više (barem vizualno). Ne čudi stoga što ih rado nosi i njezina kolegica, glumica Isabelle Adjani. Sudeći prema fotografijama, malo tko bi joj dao 65. godina, zar ne?

Možda vas zanima Tajne dobrog stila: Zahvaljujući ovim sitnicama, svaki dan možeš izgledati dotjerano Rubrika Moda Moda

4. Kaputić od tvida

Ako jedan odjevni komad vrišti 'francuski stil', onda je to maleni kaputić od tvida čiji je dizajn inspiriran modelima koje je svojevremeno proslavila Coco Chanel. Dobro to zna i nekadašnja prva dama Francuske Carla Bruni, koja dizajnerske komade poput ovog sjajno spaja s pristupačnim high street primjercima.

5. Blejzer

Blejzer, posebice onaj izveden po mjeri, jedan je od najsvestranijih odjevnih komada koje možeš dodati u svoju garderobu. Francuska modna ikona Ines de la Fressange zorno dokazuje kako je riječ o predmetu koji nije rezerviran samo za osobe mlađe životne dobi. Ova aristokratkinja i bivša manekenka i u 63. godini plijeni svojim izgledom, a stilske savjete rado dijeli i na svom Instagramu gdje je prati više od 300 tisuća ljudi.

6. Salonke

Listu zatvaramo cipelama koje uspješno spajaju eleganciju, praktičnost i udobnost. Riječ je naravno o crnim salonkama koje krasi potpetica srednje visine. A premda je duboko zakoračila u osmo desetljeće života, od ovih cipela ne odustaje ni glumačka diva Catherine Deneuve.

Možda vas zanima Kopiramo! Modni detalj koji Francuskinje tako dobro nose za postizanje šik izgleda Rubrika Moda Moda
Photo: Shutterstock/Getty

Komentari 0