Beauty

Šiške, bob, lagani valovi... 5 frizura koje želimo ukrasti od Francuskinja

  • Nonšalantno i s puno stila - Francuskinje isti princip primijenjuju i u odijevanju i u odabiru frizure
  • Teks sam ustala? Nisam oprala kosu? I ove situacije rade za njihov fantastičan i opušten stil
  • Od kratkog boba preko zavjesa šiški do nježnih valova, evo 5 frizura koje se isplati posuditi od Francuskinja

Kao i kod njihovog opuštenog odnosa prema modi, isto je i s frizurama koje nose žene s najviše stila, Francuskinje: što manje učiniš, to bolje. Kosa je tu da služi njima, a ne one kosi. Koliko god dobro izgledala i zaokruživala njihov stajling, jasno je da nisu provele sat u frizerskom salonu kako bi postigle svakodnevan, fantastično dobar i fantastično opušten izgled. Nisam stigla oprati kosu? Pas de problème! Riješit će to još jedan dan suhog šampona (dapače, suhi šampon može im biti pomoć pri stajlingu!). Neplanirano sam prespavala u tuđem krevetu? Baš je šarmantna ova razbarušena kosa!

Njihove frizure nikada ne izgledaju kao da su se jako trudile oko njih - ovaj ti se dio sigurno sviđa! Jednostavne, a opet chic. Želiš li izgledati baš tako, nonšalantno i s puno stila, evo o kojim bi frizurama trebali porazgovarati ti i tvoj frizer, od kratkog boba, preko zavjesa šiški do nježnih valova. Otkrij u sebi samouvjerenu Parižanku. 

Možda vas zanima Poznate ljepotice pokazale su kako njihova kosa izgleda u prirodnom izdanju. Neke su nas stvarno iznenadile Rubrika Beauty Beauty

Dugački valoviti bob + šiške

Ova bezvremena francuska frizura negdje je između duge i kratke kose s nježnim valovima i slojevito ošišanom kosom. Pravi French-girl look. Dužine je do ključne kosti pa je dodatna prednost da i dalje nožeš nositi rep ili punđu. Može se lako stilizirati uvijačem i nekim suhim šamponom. Francuskinje obožavaju ovaj stil jer kosi daje volumen sasvim prirodno, a da ne izgleda kao da su potrošile previše vremena na to. Suhi šampon će dodati teksturu i volumen. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

💜 pic @lefrenchystyle

A post shared by Jeanne 💋 (@jeannedamas) on

Kosa jednake dužine + šiške

Ova frizura inspirirana je kosom kakvu je u 60-ima nosila Jane Birkin i jedna je od najprepoznatljivijih "francuskih frizura". I dan danas se viđa na pariškim ulicama na glavama mnogih žena. Žene je obožavaju jer izgleda nonšalantno, a opet vrlo sofisticirano. Ako ti je kosa sklona kovrčanju, drži je pod kontrolom pomoću laganog regeneratora koji se ne ispire. Ako je ravna, u vlažnu kosu rasprši neki curling sprej za chic valove koji izgledaju prirodno.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Louise Follain (@louisefollain) on

Možda vas zanima Jako koristan video: Frizer slavnih otkriva kako sama možeš najuspješnije oblikovati šiške Rubrika Beauty Beauty

Neuredan bob sa ili bez šiški

"Kratki bob je vrlo popularan i tražen. Ima mnogo varijanti tako da se može prilagoditi obliku lica. Također, funkcionira, odnosno prilagođuje je i različitim tipovima kose i lako se s njim poigrati. Dodaš li mu kratke šiške dobit ćeš mladenački (i mladolikiji izgled), a frizuru je istovremeno lako stilizirati i održavati. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Life is too short to be worrying about what other people think of you

A post shared by Hanna Lhoumeau (@hannalhoumeau) on

Neuredne kovrče/valovi

Ovo je prava pariška vibra - izbor djevojaka kojima je jako važno da ne izgledaju kao da su provele previše vremena pred ogledalom. Ideja je da se nađe dobra ravnoteža između pomalo neuredne kose i seksi izgleda, a da izgledaš kao hippie, otkrivaju francuski frizeri. Vrlo francuski look - s laganom teksturom, nemarnim valovima i bez  pretjeranog volumena. Kako je kovrčava kosa suha pazi da je dobro hraniš maskama. Želiš li valove (a nemaš ih baš), stavi neki od proizvoda namijenjenih za to. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

M’en vais ✈️

A post shared by Eléonore (@eleonore.leojeanne) on

Kratki bob s kratkim šiškama ("frizura na lonac")

"Frizuru na lonac" kako se to nekad narodski zvalo, kao djevojčice nosile su i Francuskinje, a nerijetko su frizerke bile njihove (i naše!) mame koje bi ravne šiškice i ravno odrezanu kosu pokušavale dobiti u kućnoj radinosti. Ova frizura uvijek ima taj slatki, nevini touch, ali je jednako tako vrlo cool nosiš li je i u svojim odraslim godinama. Ako je bob jako kratak trebat će mu malo teksture pa i proizvoda za stiliziranje. Ako je "polegnuo" daj mu volumena s malo spreja za kosu. 

  Možda vas zanima Trendi jakne od umjetne kože do 300 kn - evo gdje ih možeš pronaći Rubrika Moda Moda
Photo: Instagram@jeannedamas

Komentari 0