Moda

10 'dosadnih' modnih basic komada koje svaka žena treba imati u svom ormaru

  • Svako godišnje doba nosi svoje popularne modele i printeve, ali postoje klasici koji su moderni baš uvijek
  • U njih spada običan bijeli T-shirt, dolčevita, traperice
  • Nije loše uložiti ni u dobre gležnjače i sako koji će ti stajati kao saliven

Svake sezone postoje IT komadi po koje ćeš vjerojatno pohrliti u trgovine, ali za svakodnevno odijevanje uvijek dobro dođu obični, 'dosadnjikavi' komadi. Za njih nije loše izdvojiti i koju kunu više jer ćeš ih moći nositi godinama. Dobre traperice, sakoi ili gležnjače se svakako nalaze na popisu, a ako te zanima što je još poželjno imati u ormaru nastavi čitati:

1. Bijeli T-shirt

Bijeli je T-shirt mnogo više od obične dosadne majice koje smo nosile na satu tjelesnog u srednjoj školi ili na treninge u teretani. High street trgovine nude razne modele bijelih T-shirta, a na tebi je samo da odabereš onu u kojoj se osjećaš najbolje. Možeš ju kombinirati na zaista sve - traperice, suknje, haljine. Jedino na što bi trebala pripaziti je da odabereš dezodorans koji neće ostavljati žute mrlje.

 | Autor: miss7/pr miss7/pr

S lijeva na desno: PULL&BEAR (39,90 kn), STRADIVARIUS (99,90 kn), ZARA (69,90 kn)

Možda vas zanima Znaš li kako ti krastavci i jogurt mogu pomoći u održavanju idealne težine? Rubrika Život Život

2. Tamne uske traperice

Dok se svake sezone pojave modeli hlača za koje znamo da neće dugo opstati, tamne uske traperice su klasik koji ćeš vjerojatno nositi godinama. Zato nije loše uložiti u neki kvalitetniji model kojeg možeš nadograđivati fora košuljama, gležnjačama, sandalama, ali i običnim bijelim T-shirtima.

 | Autor: miss7/pr miss7/pr

S lijeva na desno: BERSHKA (149,90 kn), MANGO (199,90 kn), LEVIS (699,99 kn)

3. Sako

U ormaru je uvijek dobro imati običan crni sako koji i najobičnijoj kombinaciji daje dašak poslovne elegancije. Slično kao i kod tamnog trapera, za dobar je sako preporučljivo izdvojiti malo više i pronaći onaj model koji će ti pristajati kao saliven.

 | Autor: miss7/pr miss7/pr

S lijeva na desno: ZARA (229,90 kn), MASSIMO DUTTI (949,00 kn), STRADIVARIUS (229,90 kn)

Možda vas zanima Model traper jakne s remenom ćemo, izgleda, posvuda viđati ove jeseni! Sviđa li ti se? Rubrika Moda Moda

4. Top bez rukava

Kada si posljednji put obnovila svoju zalihu tzv. potkošulja? One se već odavno ne nose samo zimi ispod pulovera - sada služe i kao samostalni komad koji odlično izgleda na hlače i suknje. Možeš ih pronaći u raznim bojama, ali one u neutralnim nijansama će ti vjerojatno najbolje poslužiti.

 | Autor: miss7/pr miss7/pr

S lijeva na desno: BERSHKA (49,90 kn), ZARA (49,90 kn), H&M online (paket od 3 topa cca. 110 kn)

5. Crne grilonke

Možda te ne vežu najugodnija sjećanja na guste crne čarape koje te je mama tjerala da nosiš za vrijeme hladnih zimskih dana. No, sad kad si malo starija vjerojatno cijeniš njihovu toplinu, a moraš priznati i da nisu toliko odbojne. Kako bi preživjela nadolazeće hladne dane i sačuvala zdravlje svojih reproduktivnih organa, u svom bi ormaru trebala imati barem jedan par kvalitetnih toplih grilonki.

 | Autor: miss7/pr miss7/pr

S lijeva na desno: CALZEDONIA 80 dena (cca. 133,00 kn), ASOS 100 dena (cca. 65,00 kn), CALZEDONIA 40 dena (cca. 133,00 kn)

Možda vas zanima 6 trikova kako raširiti ili smanjiti traperice koje više ne pristaju dobro Rubrika Moda Moda

6. Traper jakna

Ovo je vjerojatnijo najsvestranija jakna koju možeš imati u ormaru. Možeš ju nositi u proljeće i ljeto na lepršave haljinice, ali i na jesen i zimu na toplije pulovere. Super se daju isfurati i zimi ispod kaputa, a klasični plavi traper vjerojatno nikada neće izaći iz mode.

 | Autor: miss7/pr miss7/pr

S lijeva na desno: STRADIVARIUS (199,90 kn), PULL&BEAR (149,90 kn), ZARA (229,90 kn)

7. Dolčevita

Kao i bijeli T-shirt, dobru dolčevitu možeš nositi na suknje, hlače, traperice, ispod haljina. U dolčeviti neke neutralne boje ćeš se osjećati profinjeno, elegantno, ali najvažnije od svega - ugodno i toplo. 

 | Autor: miss7/pr miss7/pr

S lijeva na desno: ZARA (149,90 kn), BERSHKA (199,90 kn), MANGO (149,90 kn)

8. Crne gležnjače

Uz trenutne hit čizme zmijskog printa, možda se čini suludo potrošiti veću količinu novca na 'dosadne' crne gležnjače. No, ne možemo poreći njihovu praktičnost i svestranost. Model s malom petom će ti poslužiti i za poslovne i za ležernije outfite, a onaj s većom za izlaske.

 | Autor: miss7/pr miss7/pr

S lijeva na desno: ZARA (349,90 kn), STRADIVARIUS (229,90 kn), BERSHKA (299,90 kn)

Možda vas zanima U trgovine su stigle nove gležnjače, neki modeli su bili jako popularni i prošle godine Rubrika Moda Moda

9.  Bijela košulja

Postoji li klasičniji komad od ovog? Mi mislimo da ne! Bijela je košulja jedan od onih must have komada bez koje ne prolazi gotovo niti jedan poslovni outfit.  Možeš ju dodati tamnim uskim trapericama i crnim gležnjačama, a jednostavnost 'razbiti' nekim modnim dodatkom u boji.

 | Autor: miss7/pr miss7/pr

S lijeva na desno: MANGO (79,90 kn), ZARA (149,90 kn), STRADIVARIUS (139,90 kn)

10. Hlače na crtu

Evo komada odjeće kojeg možeš kombinirati uz savršeni crni sako, ali i ležernu traper jaknu. Možeš ih nositi i na cipele na petu, ali i na bijele tenisice. Isplatit će ti se i za posao, ali i za slobodno vrijeme. 

 | Autor: miss7/pr miss7/pr

S lijeva na desno: ZARA (140,90 kn), BERSHKA (149,90 kn), MANGO (69,90 kn)

 

 

Photo: Instagram/@isabellaerakonic

Komentari 0