Love&Sex

Zašto se ne bi trebala miješati u vezu svojih prijatelja - osim u jednom slučaju

  • Uvijek želimo biti tu za našu BFF. I naravno da ćemo joj pomoći kad god to zatreba
  • Ali… miješati se u njenu ljubavnu vezu često može biti škakljivo
  • I stvoriti više problema nego koristi. Reagirati treba tek ako stvari postanu toksične...

Uvijek ćemo biti uz prijatelje sa savjetima i akcijama kada nas to zatraže. Međutim, ne bismo se trebali previše miješati u njihovu vezu. Naime, tada puno toga može poći po krivu.

Evo zašto se ne bi trebala miješati u vezu prijatelja…

1. To može stvoriti probleme koji ne postoje

Svima je to poznato iz kruga prijatelja: čim je netko u novoj vezi, žestoko se raspravlja o tome odgovaraju li jedno drugome ili ne. Koliko god ovi razgovori bili zabavni, oni mogu i štetiti vezi. Naime, što se više miješaš u vezu, to više uznemiruješ partnere. Vjerojatno je najgora stvar u tome da se tada često stvaraju problemi koji zapravo niti ne postoje. „Ne misliš li da je smiješno da je on...“ I tada se pojave misli koje nikoga prije nisu mučile. A to što ti ne misliš da nije baš super što su zajedno, ne znači da postoji problem u njihovoj vezi. 

Nema savršene veze: 5 problema koje u nekom trenutku dožive gotovo svi parovi

via GIPHY

2. Uvijek držiš jednu stranu i loše govoriš o partneru

Tvoja BFF svađa se sa svojim dečkom i naravno da se isplače nakon toga na tvom ramenu. Međutim, tada ne biste trebala govoriti protiv njenog partnera. Naravno da želimo da naša prijateljica može s nama razgovarati o tome i uvijek je rado poslušamo. Naime, to bi trebao biti dio prijateljstva. Ali, to može biti i loše. Kad svađa završi, ono što si rekla često i dalje ima učinka. A to može štetiti ne samo vezi, nego i vašem prijateljstvu. Oni se pomire, oproste sve jedno drugome, ali ružne stvari koje si o njemu rekla ostaju. Dakle, postoji pravilo: ne miješaj se! Možda ponekad zauzmi gledište njenog partnera i pokušaj pomoći BFF da samostalno donese odluku.

Možda vas zanima Istinski test ljubavi: Ovaj par vezao se lisicama na tri mjeseca u pokušaju da spase svoju vezu Rubrika Love&Sex Love&Sex

3. Svoja iskustva projiciraš na vezu BFF

Svi smo imali iskustva s vezama. Ponekad su bila dobra, ponekad loša. Čim je netko iz našeg kruga prijatelja u novoj vezi, sva ta iskustva se vraćaju i, naravno, oblikuju naše mišljenje o vezi drugih. Ako se miješamo, svoja iskustva dijelimo s BFF. Ali, time je možemo samo uznemiriti i utjecati na njenu sreću - zbog vlastitih loših iskustava. ("Ne puštaj ga da ide s dečkma na pivo. Tako je išao i onaj moj pa me prevario" - tako nekako). To je doista apsolutno zabranjeno! Ako se tebi dogodilo, ne znači da će i njoj. I nema vese s pivom i njegovim dečkima već s tipom koji je spreman biti nevjeran. Zato upletanje u drugu vezu nikako ne bi trebalo biti opcija. Postoji samo jedna iznimka: kad primijetimo da veza uistinu šteti našim prijateljima.

via GIPHY

4. Iznimka: toksična veza

Toksična veza nije nešto što treba shvatiti olako. Ako primijetiš da je netko tko ti je pri srcu u vezi koja nije dobra za njega, onda bi trebala nešto reći. Primjećuješ da se tvoja najbolja prijateljica potpuno povlači i da više nije ni s kim u kontaktu? Čini se da potpuno ovisi o svom partneru i više ne odlučuje ni o čemu, a da pita za dopuštenje o svemu svog dečka? Jednostavno više nije svoja, vene,  sebe i svoje potrebe stavlja na zadnje mjesto? Onda bi trebala ozbiljno razgovarati s njom i reći joj što misliš o njenoj vezi. Ali na kraju će to ipak biti njena odluka i naravno da je ti moraš prihvatiti. Samo budi tu uz nju i podrži je u odluci. Za to i služe prijatelji.

Maja Šuput u svom prvom javnom nastupu nakon poroda za novi broj miss7 magazina otkriva otkud je došla ideja da se sin zove Bloom

Photo: Shutterstock
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7 dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7 te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • ExtrenmeUslugazajma

    Trebate li zajam? Morate se prijaviti za ekstremne zajmove i oni daju zajam u iznosu od 2,5 posto koji se primjenjuje danas i bit ćete zahvalni. Kontaktirajte ih na sljedeće načine. Whatsapp: +1 (631) 458-5021 E-adresa: Extremeglassloans20@gmail.com Vrijedni su povjerenja ... prikaži još!