Love&Sex

Nema savršene veze: 5 problema koje u nekom trenutku dožive gotovo svi parovi

  • „Bili su sretni i bezbrižni do kraja svog života“ – nažalost, to ne postoji u stvarnom životu 
  • Bez brige, nisi jedina koja ima probleme u vezi! Ovih 5 problema imaju gotovo svi parovi
  • A to što nestanu leptirići u trbuhu ne čini se najveći...

Ruku na srce, život u dvoje ponekad više sliči režiji Quentina Tarantina, a manje raskošnoj produkciji Walta Disneyja... Naime, prije ili kasnije neizbježno nastanu problemi u vezi, veći ili manji. Ili, jednostavno, samo uobičajeni. Ovo je top 5 problema koje znaju gotovo svi parovi.

Možda vas zanima Ljudi su podijelili koju su važnu lekciju o vezi naučili od svojih roditelja, prepoznaješ li se? Rubrika Love&Sex Love&Sex

1. Priča nije uvijek lijepa

Lijepa stvar kod filmova je činjenica da i jako dugo nakon vjenčanja traju jako lijepi i idilični prizori. U stvarnom životu u nekom trenutku obično slijede i manje lijepi. Ponekad i prave krize. A onda, nadamo se, opet dolaze bolja vremena... Prihvaćanje ovih uspona i padova jedan je od izazova koji svi parovi vjerojatno znaju.

via GIPHY

2. Nešto nedostaje i uvijek će nedostajati

To bi mogla biti neka želja u krevetu koju partner neće podijeliti ili spoznaja da je bivši bio nekako puno romantičniji... Ili se ne možete dogovoriti oko nekih stvari: preseljenja u bolji stan (i podizanja kredita), hoćete li imati psa ili ne... Što god to bilo, svakom partneru nešto nedostaje. To moraš najprije preboljeti, a to je ponekad vrlo teško.

Možda vas zanima Sigurno ćeš se prepoznati - ovaj ljubavni film odgovara statusu tvoje veze Rubrika Love&Sex Love&Sex

3. Samozavaravanje?

Doći će prva kriza, to je sigurno. Ali kako se onda nositi s tim? U nekom se trenutku svi pitaju hoće li se i dalje držati veze ili će možda požaliti ako prebrzo odustanu od svog partnera. Uopće nije tako lako... Ali, prije ili kasnije, svaki će si partner u svakoj vezi postaviti ovo pitanje. A, nažalost, na to nema odgovora.

via GIPHY

4. Nema glamura gdje ima prekovremenih sati, pelena...

Ponekad se jednostavno ne osjećamo ugodno u svojoj koži, u ulozi kojoj smo, te u životu koji vodimo. I to uvijek utječe na vezu. Ili nam se ne svidi onaj drugi u novoj ulozi. Možda je loš kao otac. Ili on smatra da ti odjednom svoj posao shvaćaš preozbiljno. Daljnji razvoj veze uvijek je promjena, a ponekad nam se to ne sviđa.

5. Nikad više leptirići u trbuhu?

Poznata je i kao „kriza srednjih godina“, ali ponekad nas nostalgija za svježom ljubavi i zamamnim osjećajem zaljubljenosti obuzme u puno mlađoj dobi - ili tek kad odemo u mirovinu. Osjećaj „to je to“ često imaju oba partnera istovremeno. To nije problem samo uistinu zadovoljnom partneru, nego nije lijep osjećaj ni za nostalgičara. Osjećaš se izdajnicom vlastitih ideala. Što ti može pomoći? Pomisao da i nakon stvarno tmurnih vremena obično ponovno možeš pronaći nekoliko leptirića - ako se tek malo potrudiš u potrazi...

via GIPHY

Pogledaj video: Znaš li da si genijalna?

Photo: Shutterstock/Getty

Komentari 0