Love&Sex

Vodič za prvi spoj: Obavezno prođi ovih 12 tema, odmah će ti sve biti jasno

  • Mrziš pušenje, ne jedeš meso, imaš mačke i ludo radno vrijeme? 
  • Sve to trebala bi mu o sebi otkriti već na prvim spojevima, ali i od njega saznaj nekoliko stvari
  • Postoji čak 12 stvari oko kojih biste oboje trebali biti iskreni već na prvom spoju

"Dejtanje" nije baš tako lako. Dok s jedne strane trebaš biti iskrena i vjerna sebi, s druge trebaš pokazati one svoje najbolje kvalitete. Prvih nekoliko spojeva nisu ni vrijeme ni mjesto da otkrivaš svoje prljavo rublje, ali neke stvari ipak vrijedi saznati odmah na početku.

Muškarac s kojim se nalaziš trebao bi znati što otprilike može od tebe očekivati da bi odlučio kakva je uopće budućnost s tobom moguća. Uostalom, i ti bi od njega trebala saznati nekoliko informacija. Ove će smjernice u tome će pomoći i njemu i tebi pa, ako ništa drugo, već iz njegovih reakcija možeš saznati kakav je on tip osobe.

via GIPHY

1. Kakve su ti namjere?

Na prvom se spoju uglavnom ne priča o petogodišnjim planovima ili imenima za bebu, ali budi transparentna oko svojih namjera. Reci mu iskreno tražiš li nešto za jednu noć ili pak dugu vezu pa vam nemoj trošiti vrijeme ako je njegov plan drugačiji od tvog. Ne možeš uvijek svima ugoditi, ali ako znaš što očekivati, poštedit ćeš i svoje osjećaje.

via GIPHY

2. Ako imaš dijete, on bi to trebao znati

Već bi u startu trebala biti iskrena i reći mu imaš li djecu. Osim toga, saznaj i ima li ih on. Čak i ako si odlučila da je to za jednu noć, ti podaci nisu baš nevažni.

3. Tražiš li partnera za svoj omiljeni hobi?

Imaš omiljeni hobi za koji ti je potreban i partner? Super, samo mu reci na vrijeme. Primjerice, ako obožavaš kampiranja, a njemu su na popisu najmrskijih odmora, bilo bi dobro da na vrijeme znate da u toj sferi niste baš kompatibilni. Zar ne bi i ti voljela znati hoćeš li s njim trebati dijeliti strast prema njemu omiljenoj aktivnosti? 

Možda vas zanima Aplikacija za dejtanje koja gleda jeste li kompatibilni na temelju sadržaja hladnjaka! Rubrika Life&style Life&style

4. Tko je alergičan na životinjsku dlaku?

Već na početku vaših izlazaka oboje bi trebali znati jeste li alergični na, primjerice, mačju dlaku. Ako ti svoju kućnu ljubimicu obožavaš, a on je neizlječivo alergičan, već će ti biti jasnije ima li vaša veza smisla. Možda se zaljubiš da ti to neće biti važno, a možda baš zbog toga odlučiš ne otići na sljedeći spoj.

via GIPHY

5. Imaš netradicionalan pristup vezama...

Nemoj čekati niti drugi izlazak da mu kažeš da preferiraš otvorene veze ili da još uvijek živiš sa svojim bivšim suprugom. Možda to želiš, a možda u ovom trenu nemaš drugog izbora, ali u svakom slučaju reci mu točno kakvo je stanje.

Možda vas zanima Jesi li znala? Ovim slavim parovima su prijatelji smjestili prvi spoj Rubrika Stars Stars

6. Gdje točno živiš?

Ako bi vaša veza mogla biti veza na daljinu, razmisli na vrijeme jesi li za to spremna.

7. Na rubu si životne promjene...

Uskoro ćeš početi raditi u novom gradu? Ili ćeš se uskoro tek službeno rastati? Sve to trebaš spomenuti jer sve to jednako može značiti veliku količinu stresa u tvojem, a moguće i njegovom životu. Bilo bi zato dobro da zna na vrijeme.

via GIPHY

8. Važna ti je vjera?

Nekima možda nije važno vjeruješ li u boga, moliš i odlaziš na misu, no drugima će to puno značiti. Ako se zato u tom smjeru potpuno razilazite, razmisli još jednom što želiš.

9. Tvoj način prehrane je...

Ako si ti vegetarijanka ili veganka, obavezno mu to reci. Nemoj da to postane problem kad odlučite otići na večeru. Isto vrijedi i za njega pa na vrijeme saznaj hoćete li za večeru imati meso ili samo povrće. Dok se neki na taj stil života mogu naviknuti i usuglasiti, drugima može biti prevelik problem. Isto vrijedi i ako jedno od vas ne konzumira alkohol, osobito ako k tome ovo drugo voli pretjerati. U budućnosti bi to mogla biti velika smetnja.

via GIPHY

10. Imaš neuobičajeno radno vrijeme

Možda radiš u smjenama pa imaš povremena noćna dežurstva, radiš vikendima i praznicima ili radiš kako sama odrediš - sve to trebao bi znati i on. Ako trebaš biti dostupna u svakom trenutku i tvoj ti šef poruke šalje u svako doba i očekuje odgovor, svom dragom reci na vrijeme kako bi se pripremio na ono što ga čeka.

Možda vas zanima Saznaj koji kupaći kostim najbolje odgovara tvojoj osobnosti Rubrika Moda Moda

11. Pušenje strogo zabranjeno

Ako si strastvena obožavateljica cigareta, ili ih obrnuto, ti ih ne možeš podnijeti dok on ne može bez nje, razmisli hoće li vam to smetati. S druge pak strane, ako on redovito puši marihuanu, a ti se ne možeš s tim pomiriti, možda si doista niste suđeni.

via GIPHY

12. Političko stajalište

Ne trebaš detaljno raspravljati o političkim pitanjima dok se upoznajete, osim ako to nije tvoj stil, ali već je dovoljno da oboje znate kakvo je vaše stajalište o, primjerice, kontracepciji ili pak o pobačaju.

Photo: Unsplash/Gregory Hayes

Komentari 0