Love&Sex

Dobro bi ih bilo izbjegavati - ovih 7 stvari šteti tvojoj vagini nakon seksa

  • Kad bi trebala odabrati trenutak u kojem si najopuštenija, kladimo se da bi pomislila na trenutke nakon dobrog seksa
  • Međutim, nemoj da te snažan vrhunac previše uljuljka…
  • Odnosno, postoje neke stvari koje nikako ne bi smjela raditi sa svojom vaginom nakon seksa

Seks je bio sjajan i osjećaš se jednostavno fenomenalno. Kako bi tako i ostalo, trebaš „štedjeti“ svoju vaginu nakon krevetne gimnastike – te izbjegavati ove stvari…

1. Zadržavati pun mjehur

Radije ne! Osobito ako se često boriš s upalom mjehura, trebaš odmah nakon seksa otići na toalet te isprazniti mjehur – čak i ako ti nije jako sila. Naime, za vrijeme seksa bakterije mogu prodrijeti u tvoju vaginu – u najgorem slučaju kasnije doći i do mjehura. Dakle, bolje van s tim!

2. Prati intimne dijelove sapunom

Osjećaš se mokro i ljepljivo nakon seksa? To je sasvim normalno. Ako se želiš istuširati, onda nemoj stidnicu prati sapunom. To može poremetiti pH-vrijednosti u tvojoj vagini te pogodovati nastanku infekcija. Radije koristi samo običnu vodu – ili neki poseban losion za intimne dijelove.

3. Ponovno odjenuti donje rublje

Donje rublje od poliestera ne dopušta tvojoj koži da diše – a nakon „znojne“ aktivnosti kao što je seks je to fatalno. U najgorem slučaju prijeti ti vaginalna infekcija.

4. Ići plivati

Upravo si se poseksala u wellnesu te bi skočila u bazen? Radije malo pričekaj – u bazenima se nalazi brdo bakterija, a nakon seksa je tvoja vagina osjetljivija na upale. Osobito trebaš paziti kod toplih jakuzija…

Možda vas zanima Kako se mijenja vagina u dobi od 20, 30 i 40 godina Rubrika Life&style Life&style

5. Češkanje

Tvoja vagina te pecka i svrbi nakon seksa? Nemoj je češkati i grebati. Tako mogu nastati male ranice na koži – kroz koje mogu ući bakterije pa onda prijeti upala. Ako imaš neke tegobe nakon seksa – potraži pomoć ginekologa.

6. Pogrešno se brisati

Postoji osnovno pravilo kod odlaska na toalet: uvijek se briše od naprijed prema nazad! Tako manje klica može dospjeti do stidnice. Upravo nakon seksa moraš paziti na to – jer se na vlažnoj koži bakterije brže množe.

7. Dodatno nadraživanje

Rado koristiš intimne maramice? Nakon seksa ih radije nemoj koristiti! Tvoja kože može biti još uvijek nadražena – mogla bi te peckati!

Najbolje što možeš napraviti nakon seksa jest maziti se još neko vrijeme s dragim. Naime, to je apsolutno bezopasno!

Možda vas zanima Gustoća, miris i boja vaginalnog iscjetka - što ti govori o zdravlju tvoje vagine? Rubrika Life&style Life&style


Ida Prester demonstrirala nam je kako napraviti samopregled dojki. miss7 te podsjeća da pozoveš prijateljicu s kojom ćeš sklopiti #pinkypromiss - obećanje uz koje ćete lakše razviti naviku redovitog samopregleda dojki.  
 

 

Photo: Shutterstock/Instagram

Komentari 0