Love&Sex

Što sve trebaš napraviti prije analnog seksa

Analni seks može i nama ženama pružiti puno zadovoljstva. Kako ništa ne bi „pošlo po krivu“, važna je dobra priprema

Veliki broj žena tvrdi kako ne želi isprobati analni seks (najčešće zbog predrasude da ga muškarci žele, a žene mrze). S druge strane, većina žena ne želi priznati kako bi ga ipak iz znatiželje isprobale. Stručnjaci tvrde kako uopće ne mora biti bolan – ako se pravilno izvodi i dobro se pripremi. Dapače – može donijeti dodatno zadovoljstvo i uzbuđenje u seksualni život. 

1. Komunikacija je najvažnija 

Vrlo je bitno otvoreno razgovarati s partnerom o tome. Čak i ako se bojiš ili sumnjaš želiš li uopće iskušati analni seks. Ni u kom slučaju nemoj ga prakticirati „samo zbog njega“, nego samo ako ga TI želiš! 

2. Je li sve čisto?

Kako bi se za vrijeme analnog seksa mogla potpuno opustiti, važno je da budeš čista. Okupaj se ili istuširaj prije seksa, a stražnjicu i analni otvor dodatno operi vlažnim ručnikom.  

3. Uzmite si dovoljno vremena 

Muškarac nikad ne smije bez predigre prodrijeti u „stražnji ulaz“, jer to može biti bolno. Obavezno u početku koristite lubrikant.  Jer anus, za razliku od vagine, nije vlažan. Također neka on obavezno stavi kondom. Nakon dobrog podmazivanja neka polako krene u anus jednim prstom. Kad se privikneš na taj (novi?) osjećaj, onda neka pokuša sa dva prsta. Kad ti i to bude OK, onda tek neka uslijedi ostatak… 

Photo: Getty/Guliver
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7 dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7 te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Camila360

    Moje ime je Camila Rodela. Prije dvije godine moj muž traži razvod i otišao nakon dvadeset sedam godina (27) braka. Molio sam ga i on nije Slušajte, otišla sam svojim prijateljima i on nije bio gdje se nalaziti. Rekao sam ... prikaži još!