Love&Sex
Tihana Harapin i Saša Zalepugin

Saša Zalepugin i Tihana Harapin dijelili su najljepšu ljubavnu priču: "Svemir je imao plan za nas, samo smo čekali da nas spoji"

  • Preminuo je legendarni TV voditelj Saša Zalepugin. Njegova supruga Tihana Harapin Zalepugin od njega se na Facebooku oprostila nježnim riječima: "Zbogom dušo moja, jedino moje..."
  • Tihana i Saša od svojih početaka kao para do posljednjeg dana ostali su zaljubljeni i beskrajno privrženi jedno drugome, dijeleći jednu od najljepših ljubavnih priča na ovim prostorima
  • Najpoznatija hrvatska modna agentica i legendarni televizijski voditelj upoznali su se 1975. na reviji u Hvaru i više od tri desetljeća su u braku: "Na neki smo način još uvijek zaljubljeni i čini nam se kao da smo oduvijek zajedno. Čudimo se kako je uopće izgledalo vrijeme prije „nas“
  • Donosimo njihovu ljubavnu priču onako kako su je njih dvoje ispričali za miss7 početkom 2022., ne znajući da će uskoro, nažalost, završiti

Saša Zalepugin, legendarni TV voditelj i urednik, veliki profesionalac čija su 'Nedjeljna popodneva' ispisivala povijest TV Zagreb pa tako i HRT-a, šarmantan, obrazovan i duhovit, bio je sve što jedna TV osoba treba biti. Nažalost, napustio nas je u 91. godini života, a njegova supruga Tihana Harapin Zalepugin od njega se na Facebooku oprostila nježnim riječima: ‘Zbogom dušo moja, jedino moje... Jer za njih dvoje i to je bilo prekratko... 

Priča o zajedničkom životu Tihane Harapin i Saše Zalepugina započela je davne 1975. godine na Hvaru, a spojile su ih karijere. On je radio kao režiser revija na Modefestu, a ona je bila manekenka. Zalepugin je bio poznato lice s malih ekrana i sve su djevojke bile uzbuđene što će im takva „faca“ koreografirati izlaze. Isprva je njihov odnos bio na pristojnoj distanci, ali oboje su osjećali neku čudnu energiju svaki put kad bi se pogledali, slučajno dodirnuli ili nešto rekli jedno drugome. Vjerojatno zbog toga Tihana i danas dobro pamti te prve susrete.

"1988. smo konačno progledali: pa mi smo zapravo tu jedno za drugo"

Tihana Harapin i Saša Zalepugin | Autor: Kohola surf Kohola surf

"Svemir je očito imao neki plan za nas, ali smo čekali da nam se životi poslože tako da napokon i fizički zauvijek možemo biti zajedno", ispričala je tada Tihana. Godine su tako prolazile, a oni su ostajali u kontaktu da bi 1988. napokon progledali: pa mi smo zapravo tu jedno za drugo. Četiri godine poslije Saša ju je zaprosio na ljetovanju na Ibizi. Tako će ove godine proslaviti i 30 godina bračnog života. A Zalepugini čini se imaju dobar recept za zajednički život; dovoljno je dobar da ga vrijedi podijeliti.

"Brak bi trebao biti zajednica u kojoj dvoje ljudi lakše ostvaruju svoje snove, svoje svakodnevne radosti i brige, svoj život. On ne smije biti obaveza nego želja", otkrila je Tihana svoja razmišljanja. "Brak ne bi smio sputavati, već od dvije različite osobe stvarati zajednicu u kojoj oboje pronalaze i ostvaruju svoje planove, zadovoljstva u svakom pogledu, svoj smisao postojanja."

Tihana Harapin i Saša Zalepugin: naša ljubavna priča | Autor: Pixsell Pixsell

"Je li to idealiziram? Možda. Ali uz dosta razumijevanja, tolerancije i ljubavi – može se", kaže agentica koju je Saša i nakon 30 godina znao iznenaditi nekom sitnicom poput buketa mimoza koje bez stida nosi i u tramvaju; pokrit će je kad se previše otkrije u krevetu, kupit će joj karte za tramvaj jer zna da je ona prelijena za to, očistiti auto od snijega...

Sitne pažnje koje znače više od dijamantnog prstena

"Meni su takvi trenuci dokaz brige, poštovanja i ljubavi - apsolutno više od dijamantnog prstena", reći će Tihana, svjesna da ih je upravo niz takvih detalja doveo do toga da su nakon proteklih 30 i više godina tu gdje su danas: sretni u njihovoj maloj zajednici.

Dakako, život udvoje nije uvijek jednostavan, bez obzira na zaljubljenost i duboku privrženost. Svakodnevni problemi i izazovi nisu zaobišli ni njih dvoje. Ali uvijek bi pronašli način da kroz razgovor usuglase različite poglede na neke situacije, da opstanu i kad su mnogi nastojali učiniti suprotno, posebno na početku veze, da zadrže ono što su napokon dobili – njih dvoje zajedno. Ključ je u povjerenju i toleranciji. Uostalom, bilo bi beskrajno čudno i gotovo nemoguće da im se ideje i želje svaki put poklope. Treba znati učiti i prihvaćati partnerove navike.

Tihana Harapin i Saša Zalepugin | Autor: Kohola surf Kohola surf

"Eto, moj Saša je zaista neuredan – pa se povremeno uhvati pospremanja svog stola i slaganja stvari u kutije koje mu mudro podmetnem. Ja pak odbijam učenje novih mogućnosti s daljinskim upravljačem – ali kad shvatim da mi je to korisno, eto me u njegovoj školici", našalila se Tihana u intervjuu za miss7. "Zaista je jako bitno ne biti protivnik jedno drugome, već prihvatiti ono što je dobro za oboje."

Godine im, ispričali su, nisu baš neka prednost, ali ih zapravo ne osjećaju kao životni teret, oboje vitalni, znatiželjni, spremni za nove izazove.

Tihana Harapin i Saša Zalepugin: naša ljubavna priča | Autor: Pixsell Pixsell

"Volite sebe, volite osobu koja vas je odabrala i znajte da ste i vi odabrali nju"

"Mislim da smo na neki način još uvijek zaljubljeni i čini nam se kao da smo oduvijek zajedno. Znamo se prisjetiti nekih davnih trenutaka i čudimo se kako je to bilo prije „nas“. Odanost i želja da nikada ničime ne povrijedimo to što imamo treba biti prisutna u svakom danu, svakoj noći. Ako se upali žuta lampica i ako naslutimo neki problem, odmah ga treba izreći i objasniti", složno su tada zaključili nastavljajući:

"Volite sebe, volite osobu koja vas je odabrala i znajte da ste i vi odabrali nju. Poštujte jedno drugo i nikad ne odlazite u krevet s problemom koji niste objasnili. Deset minuta je dovoljno da promislite, kažete i riješite ono što vas muči. Razgovor čini čuda. Pa i brak je vrsta politike i diplomacije."

Tihana Harapin i Saša Zalepugin | Autor: Kohola surf Kohola surf

Photo: Kohola surf

Komentari 0