Love&Sex

Dosta ti je nesigurne veze? Prekini je odmah

Mnoge od nas smo bile (ili jesmo) u nesigurnoj vezi – u jednom trenutku je sve genijalno, a onda se odjednom osjećamo kao da uopće nismo u vezi – i tako se „rastežemo“ u nedogled. Vrijeme je da s time jednostavno prestaneš!

Je li ti poznat ovaj scenarij: sretni ste k'o golupčići, onda se posvađate i prekinete, a on te nazove nakon tjedan dana – i opet sve iz početka? Pa, nalazite se u situaciji iz koje biste se trebali izvući što je prije moguće. Jer, budimo iskrene, dilema se neće riješiti sama od sebe. Sljedeći savjeti pomoći će ti da da „ponekad“ dečka zauvijek izbrišeš iz ljubavnog života. 

1. Odnos ljubav-mržnja nije ljubav

Prvo moraš postati svjesna da su naizmjenični ljubav i mržnja vrlo intenzivni osjećaji koji na duže vrijeme nikako ne mogu biti dobri. Takva je veza bez budućnosti, a tvoj partner bi u lošim trenucima trebao biti na tvojoj strani - jednako kao i u dobrima. Zbog toga nemoj misliti da te voli onaj tko te ostavlja na cjedilu. Prava ljubav mora sve izdržati. 

 | Autor: promo promo

2. Da, BOLJE je sada 

Ponekad imamo osjećaj da se nikad nećemo riješiti određenog partnera. „Ali on je onaj pravi“ ili „Mi smo srodne duše i suđeni smo jedno drugome“ – to su samo izlike koje tražimo za sebe i svog partnera. A zapravo je sve jako jednostavno: to nije dovoljno za tebe, to nije dobra veza za tebe. Dakle, budi sebi dovoljno važna da završiš jedno razdoblje života i otvoriš novo – puno bolje. Ne može biti gore – samo bolje! 

Misli na novog partnera

Nažalost je mnogima, a osobito ženama, ekstremno teško ostaviti partnera. Čak i kad znaju da veza nikad neće funkcionirati kako treba. Može ti pomoći pomisao na predivnu novu vezu ili se, primjerice, orijentirati na prijatelje koji su bili u nesretnoj vezi, a danas uživaju u novoj – sretnoj! Nije lako prekinuti vezu, ponekad je čak i bolno, ali tvoj život ne prestaje - i biti će sigurno bolji! 

 | Autor: promo promo

Photo: Thinkstock / Spencer Davies

Komentari 0