- Tradicionalni slatki kruh poznat kao pinca ili sirnica i ovog će se Uskrsa naći na svakom blagdanskom stolu
- Svatko koga se pita reći će nam drugačiji recept za ovu finu poslasticu, a svoje recepture imaju i najpoznatije (artisan) pekarnice i slastičarnice
- Istražili smo ponudu i doznali gdje se i po kojim cijenama može pronaći najfinije pince ovog Uskrsa
Pinca, poznata i kao sirnica, tradicionalni je slatki kruh bez kojeg Uskrs u mnogim europskim zemljama, a posebice u Hrvatskoj, Sloveniji i Italiji ne može proći. Često se priprema na Veliki četvrtak ili Veliki petak i poslužuje za vrijeme uskršnjeg ručka ili kao desert nakon glavnog obroka i simbol je ponovnog rođenja i obnove, dok njezin najčešći, okrugli oblik, predstavlja krug života.
Zahvaljujući bogatom, slatkom okusu i mekanoj teksturi, malo joj tko može odoljeti. Tradicionalno se radi od brašna, šećera, maslaca, jaja, mlijeka, kvasca, a mnogi joj dodaju i razne arome poput vanilije, ružine vodice, limunove korice i grožđica, iako se mogu pronći i recepti koji uključuju sušeno voće poput smokava, marelica ili brusnica. Na našim se prostorima nerijetko može pronaći razne obiteljske recepte koji se prenose s koljena na koljeno, a vlastite recepte imaju i mnoge (artisan) pekarnice i slastičarnice koje su najfinijim pincama obogatile i ovogodišnju ponudu. A evo i gdje ih sve možemo pronaći.
Bread Club
Jedna od omiljenih adresa kada su artisan pekarski proizvodi u pitanju svakako je Bread Club. Oni su s prodajom svojih uskršnjih pinci krenuli već krajem ožujka, a kombinacija sourdougha i poolisha provjerena je garancija za izvrstan okus i savršenu teksturu. Za njihovu pincu potrebno je izdvojiti 7 eura.
Vincek
Jedna od najdugovječnijih zagrebačkih slastičarnica iz godine u godinu nudi prefine slastice tijekom cijele godine, a posebnu su ponudu osmislili i uoči Uskrsa. Uz razne pincu, nude i miješane suhe kolače i kekse te tijesto za medenjake za sve one koji se žele zabaviti uz pečenje istih u krugu obitelji, a pinca se može pronaći u dvije veličine, onoj od 250 grama po cijeni od 2,34 te onoj od 500 grama po cijeni od 4,68 eura.
Korica
Još jedna dobro poznata artisan adresa u svojim zagrebačkim poslovnicama i ove godine nudi svoju verziju pince, a dolazi u dvije veličine - manjoj od 100 grama po cijeni od 1,80 eura te većoj od 450 grama po cijeni od 5,30 eura.
Orijent
Malu i veliku pincu nudi i jedna od omiljenih zagrebačkih slastičarnica koju se odnedavno osim u Maksimirskoj 34 može pronaći i u novozagrebačkom Sigetu na adresi Froudeova ul. 1. Za njihovu malu pincu potrebno je izdvojiti 3,50 eura, dok je cijena velike 7 eura.
Amélie
Osim što su ovog Uskrsa ponudili preslatke poklon kutije s divnim ilustracijama i još divnijim slasticama, poznata zagrebačka slastičarnica nudi i pince, orahnjače i makovnjače pripremljene po starinskim recepturama. Cijena njihove minijaturne pince iznosi 1,60 eura, dok je cijena one velike 5,30 eura.
N'oublie Pâtisserie
Ekipa iz N'oublie Pâtisserie koja je nedavno u Središću otvorila vrata svoje prve slastičarnice osmislila je uvjerljivo najbogatiju uskrsnu ponudu pa tako nude uskrsne slatke boxeve, poznatu britansku uskrsnu slasticu Hot cross buns, razne kolače i torte i, dakako, pince koje se može pronaći u njihovom webshopu te slastičarnici po cijeni od 7,50 eura.
Magnolia
Osim prefinih torti, proljetnih cupcakesa, veselih šarenih macaronsa u obliku jaja i beskrajno šarmantnih Krancleka s motivom pilića, slastičarnica Magnolia nudi i prefine pince koje, ako se nas pita, odnose pobjedu kada je vizualni dojam u pitanju. Naime, njihovim su pincama izrasle preslatke bijele zečje uši, a cijena velike pince sa svim dekoracijama je 18 eura. U ponudi imaju i manje pince, one bez dekoracija te pince u obliku pletenice.
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7 dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7 te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
manfred
Komentiraj, znaš da želiš!
Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.