Life&style

Znamo gdje pronaći najfinije pince, ali i onu uvjerljivo najljepšu od svih

  • Tradicionalni slatki kruh poznat kao pinca ili sirnica i ovog će se Uskrsa naći na svakom blagdanskom stolu
  • Svatko koga se pita reći će nam drugačiji recept za ovu finu poslasticu, a svoje recepture imaju i najpoznatije (artisan) pekarnice i slastičarnice
  • Istražili smo ponudu i doznali gdje se i po kojim cijenama može pronaći najfinije pince ovog Uskrsa

Pinca, poznata i kao sirnica, tradicionalni je slatki kruh bez kojeg Uskrs u mnogim europskim zemljama, a posebice u Hrvatskoj, Sloveniji i Italiji ne može proći. Često se priprema na Veliki četvrtak ili Veliki petak i poslužuje za vrijeme uskršnjeg ručka ili kao desert nakon glavnog obroka i simbol je ponovnog rođenja i obnove, dok njezin najčešći, okrugli oblik, predstavlja krug života.

Zahvaljujući bogatom, slatkom okusu i mekanoj teksturi, malo joj tko može odoljeti. Tradicionalno se radi od brašna, šećera, maslaca, jaja, mlijeka, kvasca, a mnogi joj dodaju i razne arome poput vanilije, ružine vodice, limunove korice i grožđica, iako se mogu pronći i recepti koji uključuju sušeno voće poput smokava, marelica ili brusnica. Na našim se prostorima nerijetko može pronaći razne obiteljske recepte koji se prenose s koljena na koljeno, a vlastite recepte imaju i mnoge (artisan) pekarnice i slastičarnice koje su najfinijim pincama obogatile i ovogodišnju ponudu. A evo i gdje ih sve možemo pronaći.

Bread Club

 | Autor: Instagram @breadclub_zagreb Instagram @breadclub_zagreb

Jedna od omiljenih adresa kada su artisan pekarski proizvodi u pitanju svakako je Bread Club. Oni su s prodajom svojih uskršnjih pinci krenuli već krajem ožujka, a kombinacija sourdougha i poolisha provjerena je garancija za izvrstan okus i savršenu teksturu. Za njihovu pincu potrebno je izdvojiti 7 eura. 

Možda vas zanima Staklene pisanice, gnijezda s ptičicom, Kooglice Džunglice... Martina sa staklom radi čudesne dekoracije Rubrika Life&style Life&style

Vincek

 | Autor: Instagram @vincekslasticarnica Instagram @vincekslasticarnica

Jedna od najdugovječnijih zagrebačkih slastičarnica iz godine u godinu nudi prefine slastice tijekom cijele godine, a posebnu su ponudu osmislili i uoči Uskrsa. Uz razne pincu, nude i miješane suhe kolače i kekse te tijesto za medenjake za sve one koji se žele zabaviti uz pečenje istih u krugu obitelji, a pinca se može pronaći u dvije veličine, onoj od 250 grama po cijeni od 2,34 te onoj od 500 grama po cijeni od 4,68 eura.

Korica

 | Autor: Instagram @korica.hr Instagram @korica.hr

Još jedna dobro poznata artisan adresa u svojim zagrebačkim poslovnicama i ove godine nudi svoju verziju pince, a dolazi u dvije veličine - manjoj od 100 grama po cijeni od 1,80 eura te većoj od 450 grama po cijeni od 5,30 eura.

Orijent

 | Autor: Instagram @orijent_zagreb Instagram @orijent_zagreb

Malu i veliku pincu nudi i jedna od omiljenih zagrebačkih slastičarnica koju se odnedavno osim u Maksimirskoj 34 može pronaći i u novozagrebačkom Sigetu na adresi Froudeova ul. 1. Za njihovu malu pincu potrebno je izdvojiti 3,50 eura, dok je cijena velike 7 eura.

Amélie

 | Autor: Instagram @amelie_slastice Instagram @amelie_slastice

Osim što su ovog Uskrsa ponudili preslatke poklon kutije s divnim ilustracijama i još divnijim slasticama, poznata zagrebačka slastičarnica nudi i pince, orahnjače i makovnjače pripremljene po starinskim recepturama. Cijena njihove minijaturne pince iznosi 1,60 eura, dok je cijena one velike 5,30 eura.

N'oublie Pâtisserie

 | Autor: N'oublie patisserie N'oublie patisserie

Ekipa iz N'oublie Pâtisserie koja je nedavno u Središću otvorila vrata svoje prve slastičarnice osmislila je uvjerljivo najbogatiju uskrsnu ponudu pa tako nude uskrsne slatke boxeve, poznatu britansku uskrsnu slasticu Hot cross buns, razne kolače i torte i, dakako, pince koje se može pronaći u njihovom webshopu te slastičarnici po cijeni od 7,50 eura. 

Možda vas zanima Uskrs je ljepši s njima. Ovo su najšarmantniji uskrsni vjenčići domaćih kreativaca Rubrika Life&style Life&style

Magnolia

 | Autor: Instagram @magnoliaslastice.cakes Instagram @magnoliaslastice.cakes

Osim prefinih torti, proljetnih cupcakesa, veselih šarenih macaronsa u obliku jaja i beskrajno šarmantnih Krancleka s motivom pilića, slastičarnica Magnolia nudi i prefine pince koje, ako se nas pita, odnose pobjedu kada je vizualni dojam u pitanju. Naime, njihovim su pincama izrasle preslatke bijele zečje uši, a cijena velike pince sa svim dekoracijama je 18 eura. U ponudi imaju i manje pince, one bez dekoracija te pince u obliku pletenice.

 

Photo: Instagram @magnoliaslastice.cakes
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7 dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7 te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • manfred

    njamm