Lifestyle 5662 prikaza 10. lipnja 2019.

Znamo dva trika kako da se ogledalo u kupaonici ne zamagli ma kako se dugo tuširala

Profimedia/Instagram.

  • Zamagljeno i zamrljano ogledalo nakon tuširanja s ovim će trikom biti prošlost
  • Ne, nije stvar u tome da otvoriš vrata i prozore
  • Treba ti ili pjena za brijanje ili sirovi krumpir

Misliš da znaš sve trikove za čišćenje kupaonice, ali... Izađeš fino opuštena, mirisava i svježa ispod tuša, a ogledalo je zamagljeno. Kako bi se vidjela, moraš ga obrisati ručnikom ili čak posušiti fenom. Ovaj jednostavni trik će ti pomoći da to više ne trebaš raditi…

Možda vas zanima... Kako da tvoj puder izgleda savršeno i traje dugo? Isprobala sam najbolji savjet vizažista i stvarno djeluje! Rubrika Beauty Beauty

Trebaš napraviti sljedeće… 

Trik je u tome da očistiš ogledalo pjenom za brijanje. Nastat će lagani i nevidljivi sloj na površini ogledala te se ono neće zamagliti. Dakle, zamijeni uobičajeno sredstvo za čišćenje kremom za brijanje. Po potrebi možeš njome očistiti i prozor. 

Ako nemaš kremu za brijanje kod kuće, možeš koristiti i deterdžent za pranje posuđa. Nakon što se deterdžent posuši, ispoliraj ogledalo mekom krpom kako se ne bi vidjeli ostaci deterdženta. 

Možda vas zanima... Ovim genijalnim sprejem od 4 sastojka možeš očistiti baš sve u kući Rubrika Lifestyle Lifestyle

Čišćenje ogledala 

Ako želiš ne samo očistiti ogledalo (ili staklo, odnosno prozore) već i spriječiti da se zamagli nakon tuširanja, uzmi iz kuhinje jedan sirovi krumpir. Jednostavno ga prereži te prijeđi preko stakla odrezanom polovicom. Ogledalo potom prebriši mekom krpom. 

Bonus savjet: čišćenje ogledala džinom!

Možda će ti zvučati ludo, ali u viktorijanskoj Engleskoj su se kleli (osoblje, batleri te kućne pomoćnice) da je džin idealno sredstvo za čisto i sjajno ogledalo! Najbolji rezultati su se postizali kad se uzela mekana krpa – tada svilena, a danas je OK krpa od mikrovlakna. Visoki udio alkohola iz džina topi masnoću te čisti ostatke – te ostavlja fini miris u kupaonici. 

Komentari 0