Life&style
Novogodišnja torta

Zbog ove novogodišnje torte gori internet! Milijuni su već pregledali recept u samo nekoliko dana

  • Donosimo jednu izvrsnu inspiraciju za blagdansku slasticu s kojom ćeš oduševiti ukućane i goste 
  • Ovaj recept za novogodišnju tortu trenutačno je pravi hit na Internetu
  • Video s pripremom torte pogledalo je više od dva i pol milijuna ljudi otkako je objavljen

Ukusna torta s finom, sočnom kremom zasigurno će biti hit svakog blagdanskog stola. I ne samo za Božić, već i za vrijeme novogodišnjeg slavlja. Ova novogodišnja torta jednako je lijepa za oko, kao što je ukusna za nepce. Premda je spravljanje vrlo jednostavno i brzo (priprema i pečenje traju zajedno malo više od 30 minuta), okus je osvježavajuće božanstven.  

Možda vas zanima Pijesak torta: Jednostavan i preukusan kolač bez pečenja koji se spravlja za samo 30 minuta Rubrika Life&style Life&style

Sastojci: 

  • 2 jaja
  • 8 g vanilin šećera 
  • 100 g šećera
  • 50 ml suncokretovog ulja 
  • 50 g maslaca 
  • 340 g brašna 
  • 10 g praška za pecivo 

Za kremu: 

  • 200 g kompota od breskvi (ocijeđeni)
  • 400 ml mlijeka
  • 10 g vanilin šećera
  • 1 žumance 
  • 3 žlice šećera 
  • 4 žlice kukuruznog škroba 
  • 200 ml vrhnja za šlag (već zaslađeno)
  • usitnjeni bademi

Priprema

1. U veliku zdjelu stavi jaja, vanilin šećer, šećer i ulje te dobro promiješaj pjenjačom. Dodaj maslac te umiješaj. Zatim dodaj brašno i prašak za pecivo te rukama zamijesi tijesto. 

2. Od tijesta odvoji dio te napravi kuglu veličinu šake, omotaj prozirnom folijom pa stavi na 20 minuta u zamrzivač. 

3. Namašćeni okrugli kalup (promjera 24 cm) obloži preostalim tijestom po dnu i malo po rubu. 

4. Nareži breskve na kockice. U lonac ulij mlijeko, dodaj vanilin šećer, žumance i 3 žlice šećera. Zatim dodaj 4 žlice kukuruznog škroba te sve promiješaj pjenjačom da dobiješ finu kremu. Ulij vrhnje za šlag te sve dobro promiješaj pjenjačom. Dodaj usitnjene breskve i dobro ih umiješaj. 

5. Prebaci kremu na tijesto u kalupu pa zagladi. Po kremi naribaj tijesto iz zamrzivača. Po tome pospi listiće badema. Peci u pećnici zagrijanoj na 180-200 stupnjeva oko 25 minuta. Izvadi tortu iz pećnice i kalupa te pospi šećerom u prahu. 

 | Autor: Fatto in Casa da Alba Fatto in Casa da Alba

Možda vas zanima Donosimo recept za mirisnu, najsočniju orahnjaču koja će blagdane učiniti još ljepšima Rubrika Life&style Life&style
Photo: YouTube
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7 dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7 te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • 73179d69bfd62c85162904901b10e8bf8ee79a90

    Koja budala je stavila ovaj recept? Nit piše da se krema mora kuhat, nit piše koliko, nit piše koliko se treba ili ne treba ohladit kada se dodaje vrhnje za šlag, ovo doziranje sa “žlicama”, žlicama čega? Koliko? Jel može ... prikaži još!
  • manfred

    Vocne torte su ok
  • indiskaut

    jeli nužno da je kompot od breskve? koje još kombinacije voća odgovaraju