- Vrijeme je blagdana, a blagdanski stol bez finih slastica gotovo je nezamisliv
- Ako nemaš baš previše vremena, a ipak želiš spraviti fini kolač, pijesak torta je savršena slastica za tebe
- Za spravljanje je potrebno tek 30-ak minuta, a kolač ne treba ni peći
Pijesak torta jedan je od najpoznatiji kolača koji se spravlja bez pečenja. Spravlja se brzo i jednostavno, tj. dovoljno je tek 30-ak laganih minuta za pripremu. Premda je riječ o jednostavnom kolaču, na stolu izgleda doista privlačno i raskošno. Okus mu je također sjajan, a ljubitelji slatkih krema doći će na svoje.
Naime, ova torta sastoji od tri vrlo ukusne kreme koje imaju potpuno istu osnovu. Budući da je osnovna krema identična, ono što je različito su namirnice koje se u nju dodaju za finalni okus. Tako je jedna krema s okusom oraha, druga s kokosom, a treća s keksima.
Sastojci:
- 1 l mlijeka
- 4 pudinga od vanilije
- 300 g šećera
- 250 g maslaca
- 200 g mljevenih keksa
- 200 g kokosa
- 200 g mljevenih oraha
- šlag za ukrašavanje
Priprema
1. Skuhaj četiri pudinga od vanilije, ali ne prema uputama s pakiranja, nego u 1 litri mlijeka. Zatim ohladi puding pa u njega dodaj pjenasto pomiješan maslac sa šećerom. .
2. Smjesu podijeli te na tri dijela.
3. U jedan dio dodaj kokos, u drugi mljevene orahe, a u treći mljevene kekse. Dodaj toliko sastojaka da puding bude dovoljno čvrst da se može razmazati.
4. U kalup za tortu staviti prvo kremu s keksom, potom kremu s kokosom, a na kraju s orasima.
5. Zatim ukrasi tortu šlagom. Možeš ostaviti tortu u hladnjaku da se malo stisne.
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7 dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7 te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
manfred
Komentiraj, znaš da želiš!
Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.