Life&style

Zagreb ima novi talijanski restoran: Scarpetta Ristorante nudi mirise i okuse predivne Italije

  • Zagreb je dobio Scarpettu, novi talijanski restoran smješten na lokaciji Gastro Gardena na Sveticama
  • Scarpetta je moderan i autentičan restoran, to znači da svoja jela temelji na klasičnim talijanskim okusima
  • Cijeli prostor nove Scarpette odiše rimskim štihom prevladavajući zelenim, zlatnim i bakreno smeđim tonovima dok je strop osvježen puzavcima

Zagrebačka restoranska scena svakim danom sve je zanimljivija, ali već duže vrijeme postoji potreba za još nekim talijanskim restoranom jer je to koncept koji nam možda zbog blizine Italije i privlačne kuhinje, uvelike odgovara. Tako je Zagreb dobio Scarpettu, novi talijanski restoran smješten u blizini Kennedyevog trga, točnije na lokaciji Gastro Gardena.

Gastro Garden novi je koncept i lokacija na kojoj se očekuje veći broj restorana s različitim konceptima. Nakon Cunamija, japanskog restorana kojem se ne može pronaći loša recenzija, Gastro Gardenu se pridružuje još jedan, ovaj put najpopularnije talijanske kuhinje - Scarpetta Ristorante.

Možda vas zanima Počinje 25. Tjedan restorana: Evo kakve nas prefine delicije čekaju diljem Hrvatske po povoljnim cijenama Rubrika Life&style Life&style

Na adresi Sesvetska 3 u zadnje se vrijeme uspješno otvaraju nama omiljene foodie destinacije, što ovom dijelu Zagreba itekako nedostaje. Ono za čim svi žudimo su restorani sa šarmom kvartovskih lokala s onim ozbiljnijim restoranskim twistom, a opet pristupačnim cijenama i ležernom atmosferom.

 | Autor: Scarpetta Scarpetta

Scarpetta je moderan i autentičan restoran, to znači da svoja jela temelji na klasičnim talijanskim okusima, a znamo da je talijanska kuhinja - i kod nas i u svijetu najpopularnija kuhinja. Scarpettu karakterizira spoj tradicionalne i moderne talijanske kuhinje. Tim koji stoji iza Scarpette vodi se mišlju da je namirnica uvijek u fokusu. Mora biti svježa i treba biti tretirana kako zaslužuje, kako bi svaki gost bio zadovoljan. Nije nepoznato da se kvaliteta uvijek prepoznaje i opstaje.

Zanimljiv naziv ovog restorana izveden je iz talijanskog izraza "fare la scarpetta", što znači uživati ​​u obroku do posljednjeg zalogaja, čin koji označava čišćenje tanjura s komadom kruha, kod nas poznato kao i sakupljanje toča.

 | Autor: Scarpetta Scarpetta

Jelovnik je prepun vječnih talijanskih klasika, od više vrsta tjestenina, domaćih njoka i raviola, predjela, rižota, preko mesa i ribe do deserata rađenih s posebnom pažnjom. Sva jela iz njihove kuhinje rađena su po tradicionalnim i talijanskim receptima i namirnicama iz Italije.

Talijanske tjestenine, parmezan, mozzarella, burrata, minestrone i carpaccio toliko su opći pojmovi globalnog restoranskog vokabulara da ih možemo sažeti samo pod zajedničkom edigom talijanske kuhinje. Želja im je ponuditi poznate okuse bez ikakvog oslanjanja na komercijalni proizvod, odnosno industriju.

Možda vas zanima The Signature Dish: 4 of a Kind - gourmet doživljaji s potpisima renomiranih istarskih chefova Rubrika Life&style Life&style

Restoran nudi osim standardne ponude s jelovnika i dnevnu kartu u skladu sa sezonom, omogučujući tako svojim vjernim gostima tjedne jelovnike kako bi imali prilike uvijek probati nešto novo. Na izbor vina u ovom restoranu ljubitelji talijanskih etiketa neće se požaliti, a vinski domoljubi naići će i na neko njima prihvatljivo hrvatsko vino.

 | Autor: Scarpetta Scarpetta

Cijeli prostor nove Scarpette odiše rimskim štihom prevladavajući zelenim, zlatnim i bakreno smeđim tonovima dok je strop osvježen puzavcima, a na podu možemo primijetiti pravi kamen u bojama koji se stapa i dominira prostorom. U glavnom dijelu prostora nalazi se otvoreni šank koji može ugostiti 50-ak ljudi, a bočno se nalaze i opredjeljenja sa separeima za one koji žele malo privatnosti.

Specifičnost ovog prostora je samozatajnost kojeg zapravo ne možemo vidjeti već ga ciljano odlučiti posjetiti. Parking i park za djecu jedne su od velikih prednosti Gatro Gardena. O ovom divnom restoranu s razlogom će se pričati. Voljet će ga poslovnjaci radi sjajne ponude dnevnih obroka te mladi koji si žele priuštiti obrok u restoranu, ali i parovi te obitelji koje žele organizirati okupljanja i proslave.

 | Autor: Scarpetta Scarpetta

Kao jedini novootvoreni talijanski restoran u zadnje vrijeme, Scarpetta ce sasvim sigurno donijeti dašak okuse i mirise Italije i postati mjesto gdje se provjereno jede.

Scarpetta je otvorena svakog dana od 12 do 23 sata, osim ponedjeljka. Više informacija možete potražiti i na službenoj Instagram stranici.

Photo: Scarpetta

Komentari 0