Life&style

Počinje 25. Tjedan restorana: Evo kakve nas prefine delicije čekaju diljem Hrvatske po povoljnim cijenama

  • Od 14. do 24. listopada održava se 25. po redu Tjedan restorana - mnogim gurmanima omiljena manifestacija
  • Brojni renomirani restorani diljem zemlje nudit će dnevne i večernje menije po promotivnim cijenama
  • Ove godine uključili su se brojni stari, ali i neki novi restorani, donosimo neke odlične ponude

Tjedan restorana već je dobro poznata akcija čija je svrha promocija i promidžba gastronomske scene Hrvatske u suradnji s ugostiteljskim objektima. Restorani koji sudjeluju u akciji svojim gostima nude posebne promotivne dnevne i/ili večernje menije. Koncept ove akcije napravljen je po uzoru na svjetske metropole te prilagođen hrvatskom tržištu, a održava se dva puta godišnje. Drugi put ove godine, Tjedan restorana održat će se od 14. listopada do 24. listopada, a u njemu sudjeluje više od 50 restorana diljem Hrvatske.

Možda vas zanima Čokoladni kolač s bundevom - naprosto neodoljiv i toliko sočan da se topi u ustima Rubrika Life&style Life&style

Svi restorani nude menije po istim promotivnim cijenama koje se za dnevni meni kreću od 100 do 125 kn, a za večernji najviše do 150 kn. Svi restorani uključuju tri slijeda, a u mnogima je uz jelo uključena i čaša vina što ovu ponudu uistinu čini atraktivnom, posebice kad se uzme u obzir da se često radi o restoranima u kojima bi po redovnom cjeniku ovakav meni platili puno skuplje. Dok su neki restorani već stalna postava Tjedna restorana, svake godine se pojave i neki novi koji nas privuku svojim menijem, a mi smo izdvojili tri prijedloga.

The Signature Dish: 4 of a Kind - gourmet doživljaji s potpisima renomiranih istarskih chefova

Nico's Bar i Bistro, Zagreb

Ovogodišnjem tjednu restorana pridružio se i restoran na reprezentativnoj lokaciji, u samom srcu Zagreba, na samo par koraka od glavnog trga. U zelenoj oazi Ban centra u ugodnom i modernom ambijentu s predivnim zelenim terasama, smjestio se Nico's Bar i Bistro koji je zbog svog položaja, udobnosti i intimnog ozračja idealan za romantičnu večeru ili ručak. 

Nico's nudi tri različita menija od kojih dva po cijeni od 125 kn, a jedan po cijeni od 100 kn. Posjetitelji će moći birati između menija 1 koji se sastoji od carpaccia od cikle za predjelo, rižoto od boba za glavno jelo i kolača od mrkve; menija 2 u kojem će za predjelo dobiti riblju juhu, file brancina i dubrovačku rožatu, te menija 3 koji se sastoji od juhe od rajčice, domaćih pljukanaca s patkom i cheesecakea. 

Konoba Didov san - Kajzerica

Omiljena zagrebačka konoba nudi ručak po 125 kuna i večeru po 150 kuna. Gosti biraju tri slijeda, a mogu izabrati između šest predjela, pet glavnih jela i pet deserata. Tako se primjerice mogu složiti ove vrlo privlačne kombinacije: Soparnik s kiselim vrhnjem. Lignje na žaru s blitvom i Imotskom tortom, ili Uštipci s kajmakom, Babina tava s prilogom i Rožata.

Matrix, Zagreb 

Sve popularniji restoran Matrix u poslovnom centru Matrix Office Park nudi zanimljive kombinacije za ručak ili večeru, s naglaskom na modernu fusion kuhinju, ali i azijske okuse. Tako možemo odabrati Gyoze svinjetinu, Curry piletinu s kokosovim mlijekom i jasmin rižom te Gin&Tonic Cheescake. Ili možda Juhu od buče s kruškom, yasai salatu s lososom i Lemon tart. 

Franz Koch, Osijek

Franz Koch je jedinstven po svom 3 u 1 konceptu – kombinacija restorana, cocktail bara i noćnog kluba. S obzirom na koncept, Franz Koch omogućava cjelodnevni te večernji doživljaj. Tijekom dana je moguće uživati u kavi, koktelima i hrani, a u večernjim satima iskusiti novu razinu noćnog života. Jelovnik potpisuje poznati hrvatski chef Goran Kunce te upoznaje Osijek s azijskom gastronomijom, a posebnu ponudu koktela potpisuje brend Kreativ.

Franz Koch također nudi 3 jelovnika po cijeni od 25 kn, a gosti će moći po promotivnim cijenama uživati u azijskim specijalitetima  poput spicy piletine, tofu woka i curyija s lungićem te desertima kao što su pohani sladoled, pržene rolice s jabukama, orasima i cimetom ili panna cotti od zelenog Matcha čaja. 

Konoba Griblja, Sukošan

Konoba Griblja starinsko  je kameno zdanje u Sukošanu, nedaleko od mora. Ponuda se temelji na modernoj dalmatinskoj kuhinji s naglaskom na svježe sezonske namirnice, a jelovnike su kreirali poznati chefovi Braco Sanjin I Ivan Pažanin. Jela konobe Griblja spoj su tradicionalne i suvremene gastronomije, a posebnu pozornost poklanjaju vinu. U sklopu Konobe, tu se nalazi i Cigar Room koji nudi najbolje svjetske cigare, duhanski pribor, cognace, whiskeye i šampanjce.

Što se tiče ponude na Tjednu restorana, ona također uključuje mesni, riblji i veganski meni od 3 slijeda, a cijena ručka je 125 kn, dok je večera 150 kn. Ljubitelji ribe moći će uživati u fileu lubina na bisque od pečenog škampa, dok će se u mesnom meniju naći sporo kuhani juneći obrazi s aromatiziranim mladim krumpirom, a u vege rižot s bučom. Ovdje su nas se posebno dojmile i slastice, a u ponudi su krema od bijele čokolade s okusom naranče i crvenim paprom sa šumskim voćem, mousse od tamne belgijske čokolade s cvijetom soli i ekstra djevičanskim maslinovim uljem ili semifreddo s kavom i narančom.

Gdje god bili, ne propustite priliku posjetiti jedan od restorana koji sudjeluju u promotivnoj akciji, a čitavu listu restorana i menija možete vidjeti ovdje

Photo: Nico's Bistro

Komentari 0