- Jesenski štimung nikako ne ide bez omiljenih bundeva. Za ukras, ali i na tanjuru
- Još kad je u kombinaciji s čokoladom, teško da može ispasti nešto loše od toga
- missGASTRO i Olja's Kitchen ima odličan recept za presočan čokoladni kolač s bundevom koji je mnoge već oduševio
Nitko ne može odoliti finom čokoladnom kolaču. Pogotovo kad dođu hladniji dani, deserti od čokolade će nas lagano opustiti i savršeno zasladiti. A još kad otkrijemo neki recept s čarobnim 'twistom', našoj sreći nema kraja. Kako ne bih sama bila u toj euforiji podijelit ću s vama ovaj čarobno sočan kolač s bundevom i naravno svima omiljene čokolade. Kolač je toliko sočan da se topi u ustima.
Sastojci:
- 188 g maslaca
- 450 g brašna
- 263 g pirea od butternut bundeve
- 3 žlice kakaa
- 1,5 žlica praška za pecivo
- 1 žličica sode bikarbone
- 1,5 žličice cimeta
- 1 žličica muškatnog oraščića
- 150 ml stepka
- 225 g mliječne čokolade
- 1,5 žličica ekstrakta od vanilije
- 263 g šećera u prahu
- 263 g smeđeg šećera
- 4 jaja
- klementine
Za preljev:
- šećer u prahu
- đumbir
- klementine
Postupak pripreme:
- Zagrijte pećnicu na 170 stupnjeva.
- U zdjeli pomiješajte brašno, kakao, prašak za pecivo, sodu bikarbonu, muškatni oraščić i cimet.
- Otopite čokoladu i kada se malo ohladi dodajte ju u drugu zdjelu zajedno s pireom od bundeve, stepkom i ekstraktom vanilije. Mikserom razradite maslac zajedno sa smeđim šećerom i šećerom u prahu dok se smjesa ne sjedini.
- Stalno miješajući dodajte prvo jaja, zatim pola smjese s brašnom dok se ne sjedini.
- Zatim drugu polovicu, te smjesu od bundeve i stepka. Kada ste dobili jednoliku smjesu izlijte ju u kalup za pečenje kojega ste prethodno obložili papirom za pečenje.
- Pecite u pećnici 1 h na 170 stupnjeva.
- Za to vrijeme napravite smjesu za preljev miješajući šećer u prahu, naribani đumbir i sok od klementine.
- Kada je kolač gotov zalijte ga sokom od klementine za dodatnu sočnost i smjesom za preljev.
- Naribajte koricu klementine.
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7 dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7 te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
manfred
Komentiraj, znaš da želiš!
Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.