Life&style

Čokoladni kolač s bundevom - naprosto neodoljiv i toliko sočan da se topi u ustima

  • Jesenski štimung nikako ne ide bez omiljenih bundeva. Za ukras, ali i na tanjuru
  • Još kad je u kombinaciji s čokoladom, teško da može ispasti nešto loše od toga
  • missGASTRO i Olja's Kitchen ima odličan recept za presočan čokoladni kolač s bundevom koji je mnoge već oduševio 

Nitko ne može odoliti finom čokoladnom kolaču. Pogotovo kad dođu hladniji dani, deserti od čokolade će nas lagano opustiti i savršeno zasladiti. A još kad otkrijemo neki recept s čarobnim 'twistom', našoj sreći nema kraja. Kako ne bih sama bila u toj euforiji podijelit ću s vama ovaj čarobno sočan kolač s bundevom i naravno svima omiljene čokolade. Kolač je toliko sočan da se topi u ustima. 

Sastojci:

  • 188 g maslaca
  • 450 g brašna
  • 263 g pirea od butternut bundeve
  • 3 žlice kakaa
  • 1,5 žlica praška za pecivo
  • 1 žličica sode bikarbone
  • 1,5 žličice cimeta
  • 1 žličica muškatnog oraščića
  • 150 ml stepka
  • 225 g mliječne čokolade
  • 1,5 žličica ekstrakta od vanilije
  • 263 g šećera u prahu
  • 263 g smeđeg šećera
  • 4 jaja
  • klementine

 | Autor: Olja's Kitchen Olja's Kitchen

Za preljev:

  • šećer u prahu
  • đumbir
  • klementine
Možda vas zanima Ovo je brza i zdrava verzija čokoladnog kolača s kokosom sa samo četiri sastojka, okus je savršen Rubrika Life&style Life&style

Postupak pripreme:

  1. Zagrijte pećnicu na 170 stupnjeva.
  2. U zdjeli pomiješajte brašno, kakao, prašak za pecivo, sodu bikarbonu, muškatni oraščić i cimet.
  3. Otopite čokoladu i kada se malo ohladi dodajte ju u drugu zdjelu zajedno s pireom od bundeve, stepkom i ekstraktom vanilije. Mikserom razradite maslac zajedno sa smeđim šećerom i šećerom u prahu dok se smjesa ne sjedini.
  4. Stalno miješajući dodajte prvo jaja, zatim pola smjese s brašnom dok se ne sjedini.
  5. Zatim drugu polovicu, te smjesu od bundeve i stepka. Kada ste dobili jednoliku smjesu izlijte ju u kalup za pečenje kojega ste prethodno obložili papirom za pečenje.
  6. Pecite u pećnici 1 h na 170 stupnjeva.
  7. Za to vrijeme napravite smjesu za preljev miješajući šećer u prahu, naribani đumbir i sok od klementine.
  8. Kada je kolač gotov zalijte ga sokom od klementine za dodatnu sočnost i smjesom za preljev.
  9. Naribajte koricu klementine.

 | Autor: Olja's Kitchen Olja's Kitchen

Photo: Olja's Kitchen
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7 dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7 te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • manfred

    To mi nije dobra kombinacija