Life&style 10. listopada 2022.

The Signature Dish: 4 of a Kind - gourmet doživljaji s potpisima renomiranih istarskih chefova

Promo. The Signature Dish
  • Rovinj i njegova okolica bit će domaćini nesvakidašnje serije ekskluzivnih večera, u kojima užitak u hrani uključuje sva osjetila
  •  Krajem listopada pravi gourmet doživljaj pripremaju četiri impresivna imena hrvatske gourmet scene u vrhunskim restoranima s Michelinovom zvjezdicom ili preporukom
  • Renomirani će chefovi u svojim restoranima s Michelinovim zvjezdicama i preporukama pripremiti ekskluzivnu večeru za tridesetak gostiju

Omiljena turistička destinacija, Rovinj i njegova okolica, ove jeseni postaje mjesto vrhunskih gourmet doživljaja. Bogata istarska tradicija isprepletena modernim elementima prikazat će sve svoje čari i ljepote – na pjatu. Jedinstven gourmet spektakl The Signature Dish: 4 of a Kind održava se od 26. do 30. listopada u šarmantnom Rovinju i predivnim Balama, a bogata gastronomska ponuda, osmišljena samo za ovu prigodu, pruža mogućnost doživljaja brojnih neispričanih priča ovoga kraja svim osjetilima.

 | Autor: Promo Promo Rovinj

Glavne uloge ove nesvakidašnje serije kulinarskih doživljaja imaju chef Jeffrey Vella iz restorana Cap Aureo, chefovi Emanuele Scarello i Lorenzo Lai iz restorana Agli Amici Rovinj*, chef Danijel Đekić iz restorana Monte* te chef Damir Pejčinović iz restorana Meneghetti.

Možda vas zanima... Što znači imati Michelinovu zvjezdicu i kada i kako se dodjeljuje? Ovo su svi hrvatski restorani koji je imaju Rubrika Life&style Life&style

Renomirani će chefovi u svojim restoranima s Michelinovim zvjezdicama i preporukama pripremiti ekskluzivnu večeru za tridesetak gostiju, dok će vrhunac doživljaja biti dolazak svjetski poznatog kovača Michelea Massara na dodatnu, humanitarno-edukativnu večeru čiji su jelovnik od četiri slijeda zajedno osmislili spomenuti chefovi.

 | Autor: Promo Promo The Signature Dish

Poznati po nesvakidašnjem pristupu u osmišljavanju, ali i oblikovanju sljedova u kojem ističu svoj osobni potpis, chefovi kreću u seriju kulinarskih pustolovina 26. listopada večerom u restoranu Monte. U šest sljedova, chef Danijel Đekić istaknut će svoju senzualnost koja počiva na modernim tehnikama naglašavanja izvornog okusa namirnica.

 | Autor: Promo Promo chef Danijel Đekić

Dan kasnije, 27. listopada, sedam signature jela pripremljenih iznimnom preciznošću naći će se na jelovniku chefa Jeffreyja Velle u restoranu Cap Aureo dok će kreativnost ideja pronađenih u bogatoj tradiciji Istre prezentirati chef Damir Pejčinović 28. listopada u restoranu Meneghetti.

 | Autor: Promo Promo chef Jeffrey Vella

 | Autor: Promo Promo chef Damir Pejčinović

Gastronomsku vodilju koja naglašava snagu te jela obojena širokom paletom boja predstavit će chefovi Emanuele Scarello i Lorenzo Lai u restoranu Agli Amici Rovinj 29. listopada.

 | Autor: Promo Promo chef Emanuele Scarello i chef Lorenzo Lai

Korištenje najkvalitetnijih lokalnih, sezonskih namirnica, primjena trendova te kreativnost, snaga, senzualnost i preciznost, kao glavne emocije koje pokreću vrsne istarske chefove, iznjedrili su ono najbolje - vrhunska signature jela iznimne kvalitete koja stvaraju prvoklasno gourmet iskustvo koje nikoga ne ostavlja ravnodušnim. 

Četiri navedene večere dio su mozaika koji će u punoj snazi zabljesnuti na zajedničkoj humanitarno-edukativnoj večeri koja će se održati 30. listopada u restoranu Cap Aureo u veličanstvenom Grand Park Hotelu Rovinj, u čijem su središtu učenici rovinjske Strukovne škole ‘Eugen Kumičić’.

Najbolji kuhari na svijetu Možda vas zanima... Tko je najbolji kuhar na svijetu? 12 chefova s najviše Michelinovih zvjezdica u 2022. Rubrika Life&style Life&style

Svaki od četiri chefa priredit će jedan slijed jelovnika, a sve u želji da goste povedu na jedinstveno gourmet putovanje najboljim signature dishevima, odabranima vinima, iznimnim doživljajima i vrhunskom uslugom. Dodatnu notu posebnosti ove večere donosi i kovač svjetskog glasa Michele Massaro, poznati Talijan čije noževe u svojim kuhinjama koriste najcjenjeniji svjetski chefovi poput Emanuelea Scarella, Renéa Redzepija i Alaina Ducassea.

Upravo je humanitarno-edukativna večera The Signature Dish glavni razlog njegovog prvog službenog posjeta Hrvatskoj, na kojoj će svoju podršku edukaciji novih naraštaja hrvatskih chefova iskazati donacijom noža napravljenog samo za potrebe ovog događaja. 

Više informacija možete pronaći na internetskoj stranici I-Stra Exclusive.
 

Komentari 0