Life&style

Vrijeme je! S ovih 5 vježbi ćeš se polako, ali sigurno, vratiti u formu

  • Teretane su zatvorene i mnogima je teško pokrenuti se i vježbati
  • Međutim, vrlo lako i nadasve učinkovito može se vježbati i kod kuće 
  • Donosimo ti pet idealnih vježbi za početnike koje bez problema možeš raditi kod kuće

Je li „više sporta“ na tvom popisu novogodišnjih odluka? Ili se jednostavno želiš ponovno pokrenuti nakon dužeg razdoblja apstinencije od teretane? Čak i tijekom lockdowna možeš lako održavati formu kod kuće (bez opreme!). Primjerice, uz ove jednostavne vježbe za početnike…

Jumping Jacks (skok s raznoženjem i odručenjem)

Ovo je jednostavna kardio vježba koja je također dobra i za zagrijavanje prije treninga. Skočiš u vis iz stojećeg položaja i istodobno raširiš ruke iznad glave, što poboljšava izdržljivost i koordinaciju. Što brže radiš skokove s raznoženjem i odručenjem, brže ti raste puls i trošiš više kalorija.

Čučnjevi

Čučnjevi se mogu izvoditi bilo kad i bilo gdje te su idealni za jačanje bedara i gluteusa. Kod izvođenja čučnja jako je važno imati ravna leđa i da su noge pod kutom od 90 stupnjeva prema podu. Kako bi povećala intenzitet, možeš skočiti u zrak između čučnjeva (Jump Squats) ili uzeti dodatni uteg u ruke.

Možda vas zanima Za ove fitness vježbe potrebna nam je naša omiljen sprava - kauč! Rubrika Life&style Life&style
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Physio Room (@physioroomco)

Plank

Plank je izvrsna i svestrana vježba koja jača cijelo tijelo. Početni položaj je na trbuhu, iz kojeg se odguruješ prema gore, s ramenima u razini laktova i cijelim trupom i nogama. Leđa se nikada ne smiju objesiti! Početnici bi trebali pokušati održati se u položaju planka najmanje 30 sekundi u početku, a napredni vježbači koliko god mogu.

Bočni plank

Kod bočnog planka odguruješ se od tla jednako kao i kod klasičnog planka, ali samo lijeva podlaktica i lijeva noga ili desna podlaktica i desna noga dodiruju zemlju. Kukovi također moraju ostati stabilni tijekom ove vježbe i ne smiju visjeti. Izvrsna vježba za bočne i ravne trbušne mišiće!

Možda vas zanima Ove tri vježbe trebala bi raditi kod kuće cijele zime kako bi ostala fit do proljeća Rubrika Life&style Life&style
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Vanessa (@kraftuebungen)

Most

Ako želiš čvrstu stražnjicu, podizanje zdjelice (most) je prava vježba za tebe. Lezi na leđa i savij noge, s nogama u širini bokova. Potom podiži stražnjicu dok leđa, stražnjica i bedra ne stvore ravnu liniju. Čvrsto napni stražnjicu i na trenutak ostani u ovom položaju. Zatim se spusti prema tlu ne dodirujući pod i ponovi to onoliko puta koliko želiš.

Pogledaj video: Znaš li zašto si genijalna?

Photo: Shutterstock/Getty

Komentari 0