- Iznenada su ti došli gosti, pripremila si fine nareske, a kruh koji imaš je izvana jako tvrd?
- Premda je kruh izvana tvrd poput kamena, to ne znači da iznutra više nije dobar
- Otkrit ćemo ti jednostavan trik s kojim ćeš nanovo omekšati i 'osvježiti' kruh
Ako imaš kruh star dan ili dva – s tvrdom, suhom korom – to nikako ne znači da ga trebaš baciti. Naprotiv! Vrlo je vjerojatno da je tek kora tvrda, a da je kruh iznutra još mekan – tek ako i iznutra otvrdne, onda se ne može više jesti. Osim toga, s ovim jednostavnim trikom će tvrdi kruh postati opet mekan i kao svjež…
U lonac s kruhom
Uzmi veliki lonac u koji može stati cijeli kruh. Ulij vodu da prekrije dno lonca (neka bude oko 5 cm vode) te ugrij da se počne lagano pariti. Sada stavi drugu zdjelu u vodu te u nju kruh. Pazi na to da kruh ne dodiruje vodu. Zatim poklopi lonac odgovarajućim poklopcem - tako da je lonac potpuno zatvoren te kako bi se mogla stvarati para. Ostavi kruh na vrlo laganoj vatri da se „znoji“ 10 do 15 minuta. Potom ga izvadi iz lonca te ostavi da se prozrači. Kruh će biti opet fino mekan…
POGLEDAJTE DRUGU EPIZODU VIDEO SERIJALA BY MISS7 "MISS7 SE UDAJE": FRIZURA I ŠMINKA
Komentiraj, znaš da želiš!
Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.