Life&style

Jednostavnija ne može biti! Pogača gotova za 20 minuta idealna je za uskrsni stol

  • Jedno od glavnih jela na uskrsnom stolu je domaći kruh ili pogača
  • Pronašle smo recept za ukusnu pogaču koja se priprema svega 20 minuta
  • Osim što je brza, priprema je i jako jednostavna, a tajna je u jednom sastojku

Iako je Uskrs najveći kršćanski blagdan, mnogima je prva asocijacija na njega bogati blagdanski stol na kojemu ima hrane u izobilju. Vjerujemo da ćeš se složiti s nama da obiteljsko blagovanje za stolom daje posebnu čar ovome blagdanu. A ono bez čega ne možemo ni zamisliti uskrsni stol svakako je fini domaći kruh ili domaća pogača. Već nam miriši!

Možda vas zanima Najvažnija stvar koju snažne, samopouzdane žene imaju (i znaju sačuvati) Rubrika Life&style Life&style

Ali ruku na srce, nismo svi vješti u pripremi domaćih krušnih proizvoda za koje su potrebne određene vještine i znanje, ali odlučile smo pronaći recept koji može pripremiti baš svatko. I uspjele smo! Na Coolinarici smo pronašle recept za jednostavnu pogaču za čiju je pripremu potrebno samo 20 minuta. No, to nije sve! Za ovu su pogaču dovoljna četiri osnovna sastojka, a mjera za sve sastojke je šalica

Sastojci:

  • 2 čaše brašna
  • 1 čaša jogurta
  • 1/2 čaše ulja
  • 1 prašak za pecivo
  • 1 žličica šećera 
  • prstohvat soli

Priprema:

U posudi prvo pomiješaj brašno, prašak za pecivo, šećer i sol, a zatim dodaj jogurt i ulje. Sve sastojke umijesi rukama kako bi dobila glatko tijesto, a po potrebi možeš dodati još brašna. Tijesto razvuci rukama u okruglom plehu koji prethodno trebaš namazati uljem. Potom izbockaj tijesto vilicom i ostavi ga oko 10 minuta da odmori.

 | Autor: Screenshot Reddit Screenshot Reddit Tijesto treba odmoriti 10 minuta prije pečenja

Za to vrijeme zagrij pećnicu na 220 stupnjeva i na toj temperaturi peci pogaču dok ne porumeni (oko 15 do 20 minuta). Gotovu pogaču umotaj u krpu kako bi omekšala. 

Tajna ovog ukusnog tijesta krije se u jogurtu koji mu daje posebnu mekoću i odličan okus. 

 | Autor: Screenshot Reddit Screenshot Reddit Ova ukusna pogača može se poslužiti u svakoj prilici

Dodatni savjet: Pogaču nemoj rezati nožem, već je izlomi rukama. Može se poslužiti i dok je topla, ali i hladna. 

Dobar tek!

 

Photo: Screenshot Reddit

Komentari 0