Life&style

Ni kruh, ni masnoće, ni alkohol - za salo na trbuhu odgovorna može biti sasvim druga namirnica

  • Zdravo se hraniš, baviš sportom, ali masnoća s trbuha nikako da nestane?
  • Krivac je možda sol, a konzumiramo čak četiri puta više soli nego što nam je potrebno
  • Sa svakim gramom soli previše rizik od pretilosti raste za 25 posto 
Možda vas zanima Najvažnija stvar koju snažne, samopouzdane žene imaju (i znaju sačuvati) Rubrika Life&style Life&style

Kako bismo trajno skinule kilograme, treba se odreći alkohola, masnoća, slatkiša i ugljikohidrata - takve su otprilike smjernice ako se pokušavaš riješiti kojeg kilograma. Barem smo dosad tako mislile. Rezultati istraživanja Sveučilišta Queen Mary u Londonu dokazala su da je jedna druga namirnica "tihi neprijatelj" vitke linije jer sakuplja suvišne kilograme i to osobito na trbuhu. Riječ je o natriju, koji se prvenstveno nalazi u kuhinjskoj soli. 

via GIPHY

Otežava se izmjena tvari

Prema nekima statistikama konzumiramo čak četiri puta više soli nego što nam je zapravo potrebno. Dnevna potreba za solju kod odraslih osoba iznosi 1,4 grama. Zašto je pretjerana konzumacija soli zaslužna za to da ne možemo izgubiti kilograme? Natrij iz soli tjera tijelo da skuplja vodu u tkivo te tako djeluje kontraproduktivno na smanjenje težine. Prevelika konzumacija natrija također mijenja metabolizam, a osobito topljenje masnoće na trbuhu. 

To su pokazali rezultati istraživanja: sa svakim gramom soli previše kojeg unesemo u organizam, raste rizik od pretilosti za 25 posto. Želiš li konzumirati manje soli, okus namirnica možeš intenzivirati s nekim jednostavnim trikovima. 

Možda vas zanima 3 namirnice koje izuzetno dobro pomažu protiv sala na trbuhu Rubrika Life&style Life&style

Način spravljanja 

Baci povrće na roštilj umjesto da ga kuhaš u vodi. Aroma roštilja odmah će povrću dati primamljiv okus – bez dodavanja soli. 

Začini 

Začini mogu jako utjecati na okus povrća i mesa. Prstohvat svježe mljevenog papra, grančica timijana i režanj češnjaka mogu biti dovoljni kako bi pozitivno promijenili okus jela. A najbolje od svega je da začini nemaju kalorija! Dakle, mirno možeš eksperimentirati. 

Dodaj kiseline 

I „kiselina“, slično poput začina, daje poseban okus jelima. Jednostavno iskoristi malo balzamičnog octa ili soka od limuna i mesni file ili pileća prsa bit će odmah aromatičniji. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Привет🤩⠀ 🇷🇺 И так какой еще гастрономический продукт является богатством региона Эмилия-Романья?!Конечно же Бальзамический уксус🆒️🏆⠀ ⠀ Бальзамический уксус означает с незапамятных времен культуру и историю Модены,его существование обусловлено климатическими особенностями территории.🌏⠀ ⠀ Вы знаете что на самом деле есть три бальзамических уксуса:⠀ 📍-традиционный бальзамический уксус Модены Dop⠀ 📍-традиционный бальзамический уксус Рэджио Эмилии⠀ 📍-и просто...бальзамисеский уксус Модены⠀ ⠀ ⠀Ciao..🤩⠀ 🇮🇹⠀ Un'altra ricchezza gastronomica dell'emilia-romagna è Aceto Balsamico!🏆 Aceto Balsamico significa da tempo immemorabile cultura e storia di Modena. Infatti la sua esistenza è dovuta alle particolari caratteristiche climatiche del territorio⠀ Lo sapete che in realtà gli aceti balsamici sono tre⠀ 📍Aceto Balsamico Tradizionale di Modena DOP⠀ 📍Aceto Balsamico di Reggio Emilia DOP 📍Aceto Balsamico di Modena. Quali sono le differenze?😉⠀ #acetobalsamico #modena #parmigiano_reggiano #emiliaromagna #italy #gastronomia #reggioemilia #parmigianoreggiano

A post shared by Ирина🇮🇹ITALIA...Emilia-Romagna (@irina_emilia_italy) on

Izbjegavaj gotove proizvode 

Koliko god je moguće izbjegavaj gotove, industrijski spravljene proizvode – oni uglavnom sadrže jako puno natrija. 

Photo: Shutterstock/Instagram

Komentari 0