Life&style

Novi večernji meni koji podiže standarde splitske gastronomije čekaju te u Allori

Otkako je početkom listopada otvorila vrata, Allora je postala ono mjesto u Splitu o kojem svi pričaju, restoran koji se gotovo uvijek puni do posljednjeg mjesta, i to s razlogom. Ono što je krenulo kao chic, moderna brasserie, danas je puno više: ozbiljna kulinarska adresa za sve koji vole suvremenu mediteransku kuhinju, dobru vibru i tanjure koji izgledaju jednako dobro koliko i mirišu. A sada je Allora predstavila i novi večernji meni.

Allora u Splitu Možda vas zanima Split je dobio možda najljepši lokal u gradu: Braserija Allora ukusni brunch nudi u okruženju odlične arhitekture Rubrika Life&style Life&style

Filozofija kuhinje ostaje jednostavna, ali neodoljiva: kvalitetna namirnica je glavni lik. Sezonski sastojci, lokalno kad god je moguće, minimalno tretirani – tako da okus stvarno dođe do izražaja. Rezultat? Jela koja spajaju mediteransku spontanost i francusku tehniku, bez nepotrebnih ukrasa, ali s puno karaktera.

Gosti obožavaju nekoliko jela

U Allori se već izdvojilo nekoliko jela koja gosti obožavaju. Lobster pasta postala je  potpis restorana – ručno rađena tjestenina, svježi hlap i bogata šalša zbog koje poželiš još jednu porciju. Tu je i tartar od jadranskih kozica, tako nježan i svjež da doslovno pršti morem. Ribljem dijelu menija nitko ne može odoljeti: tuna u tri verzije, ceviche od brancina, kapesante i neodoljivi rižoto od plavog raka i šafrana. Mesni dio ponude jednako je jak – naglasak je na premium komadima i pripremi koja poštuje njihov puni okus.  | Autor: Marita Bulimbašić Marita Bulimbašić Foto: Marita Bulimbašić

 | Autor: Marita Bulimbašić Marita Bulimbašić Foto: Marita Bulimbašić

Allora živi cijeli dan. Dnevni ručkovi (13–18 h) mame one koji žele opušteniiji tempo, ali jednako pažljivo pripremljena jela. Petkom je Dan bakalara, i to u čak šest verzija. Tko god ga je jednom probao, zna da je to dan koji se posebno čeka. Subote su do kraja godine rezervirane za glazbu uživo, pa je atmosfera kombinacija fine večere, izlaska i one posebne splitske energije.

 | Autor: Marita Bulimbašić Marita Bulimbašić Foto: Marita Bulimbašić

 | Autor: Marita Bulimbašić Marita Bulimbašić Foto: Marita Bulimbašić

A krajem prosinca stiže i prava poslastica: 29. prosinca Allora će ugostiti chefa Hrvoja Zirojevića, koji će zajedno s chefom Andrijom Kaćunkom pripremiti ekskluzivnu 4-hands dining večeru u pet sljedova. Uz pažljivo kreiran meni i live glazbu, bit će to večer za pamćenje i definitivno nešto što treba rezervirati na vrijeme.

 | Autor: Marita Bulimbašić Marita Bulimbašić Foto: Marita Bulimbašić  | Autor: Marita Bulimbašić Marita Bulimbašić Foto: Marita Bulimbašić

Naravno, u Allori se ne uživa samo u hrani. Prostor, koji potpisuje arhitektonski studio Zarez, izgleda poput suvremene mediteranske razglednice: prirodni materijali, topli tonovi, puno svjetla i onaj opušteni lounge osjećaj zbog kojeg se ostane malo duže. Veliki centralni bar dodatno naglašava vibru mjesta gdje se dolazi i na večeru, i na piće, i malo na druženje. Novi večernji meni samo potvrđuje ono što već znamo: Allora na Poljičkoj cesti 28a nije samo restoran, nego mjesto koje se živi, ukusno, moderno i atmosferično.

 | Autor: Marita Bulimbašić Marita Bulimbašić Foto: Marita Bulimbašić

 | Autor: Marita Bulimbašić Marita Bulimbašić Foto: Marita Bulimbašić

Photo: Marita Bulimbašić

Komentari 0