Life&style
Napitak od jabuke i cimeta za detoks

Voda s jabukom i cimetom: kako djeluje ovaj detoks napitak i kako ga napraviti

  • Tako jednostavan, a tako učinkovit napitak 
  • Voda iz slavine pomiješana s komadićima jabuke i cimetom trebala bi otopiti kilograme, ublažiti gastrointestinalne tegobe, pa čak i spriječiti dijabetes tipa 2
  • Otkrit ćemo ti zašto je ovo piće tako zdravo - i kako ga možeš pripremiti

Voda je od vitalnog značaja - ne samo za utaživanje žeđi, nego i za održavanje metaboličkih i organskih funkcija te za popunjavanje naslaga vlage u stanicama kože. Pijenje jedne do dvije litre dnevno osnovni je uvjet za pravilno funkcioniranje organizma.

Mnogim je ljudima teško piti čistu, bezukusnu, negaziranu vodu iz slavine. Voda iz supermarketa s aromama ili zaslađivačima obično sadrži puno šećera i stoga se neopaženo dodaje na račun kalorija. Detoks ili ljekovita voda stoga su već nekoliko godina popularna alternativa za hidrataciju tijela na zdrav i ukusan način.

Prednosti i mana konzumacije vode od ananasa Možda vas zanima Nakon vode od limuna, voda od ananasa je novi hit. Što se događa kad je piješ? Rubrika Life&style Life&style

Uz odgovarajuće aditive, konvencionalna voda za piće ili voda iz slavine ne samo da postaje uzbudljivija i ukusnija, nego i opskrbljuje tijelo vrijednim vitaminima, antioksidansima i mineralima na niskokaloričan način. Detoksikacijska voda od jabuke i cimeta ne samo da je bolja u smislu okusa: ona osigurava vitalne tvari u visokoj koncentraciji, stoga potiče apsorpciju daljnjih hranjivih tvari iz hrane, a ima i mnoge druge pozitivne učinke na tijelo.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by @a._.sarra

Ljekovita voda od jabuke i cimeta: evo kako djeluje na tijelo

Napitak za detoksikaciju osobito je učinkovit kada ga piješ ujutro natašte: i jabuke i cimet potiču metabolizam i tako podržavaju tijelo u mršavljenju. Aktivni metabolizam također povećava tjelesnu temperaturu i osigurava da su svi dijelovi tijela dobro opskrbljeni krvlju. Osim cirkulacije krvi, cimet potiče i sagorijevanje masti te ima antivirusno i antiseptičko djelovanje. Aromatični, slatkasti začin također je jedno od najučinkovitijih prirodnih sredstava za regulaciju razine šećera u krvi i stoga može zaštititi od dijabetesa tipa 2. Ako piješ vodu s jabukom i cimetom uz obroke, cimet potiče brzu razgradnju hranjivih tvari. Osim toga, glukozu koja se nalazi u hrani tijelo može bolje preraditi u kombinaciji s jabukama.

Topla voda porotiv masnoće na trbuhu Možda vas zanima Topla voda: Čudotvorno tajno oružje protiv masnoće na trbuhu Rubrika Life&style Life&style

Ljekovita voda pripremljena s jabukama i cimetom također detoksicira tijelo pomažući mu u izlučivanju metaboličkih proizvoda i toksina. Čaša vode za detoksikaciju također može brzo poboljšati probleme s probavnim traktom: ako se pije tijekom dana ili kod akutnih probavnih problema, ovaj napitak može ublažiti osjećaj nadutosti i upale u trbuhu. Vlakna iz jabuka pomažu probavu i sprječavaju zatvor. Cimet također pomaže kod nadutosti.

Voda za detoksikaciju poboljšava zdravlje jetre, dok antioksidativni vitamini A i C iz jabuka jačaju imunološki sustav, štite od slobodnih radikala i tako suzbijaju prerano starenje kože. Vitalne tvari, biotin, folna kiselina i vitamin E, koje se nalaze u jabukama, također osiguravaju njegovanu kožu i jaku kosu i nokte te potiču emocionalnu ravnotežu.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by @gym_tonic1987

Recept: Kako pripremiti napitak od jabuke i cimeta

Začini napitak s dodatkom začina po želji ili malo soka od limuna (ako želiš). Dodatni sastojci ne samo da detoks napitku daju poseban okus, nego i poboljšavaju njegove zdravstvene prednosti: norepinefrin sadržan u soku od limuna potiče sagorijevanje masti i ima protuupalni učinak. Đumbir podržava probavu i zahvaljujući svojoj ljutosti potiskuje apetit za slatkim. Zrna papra potiču cirkulaciju krvi.

Sastojci za litru ljekovite vode

• 1 l vode iz slavine

• jedna ili dvije zelene jabuke

• jedan ili dva štapića cimeta (cejlonski)

• po želji: sok od limuna, malo đumbira ili zrna papra

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by • (@nancyoriginal)

Priprema

1. Zagrij vodu u kuhalu za vodu. Pazi da voda ne zakipi. Idealna je temperatura od 80 do 90 stupnjeva.

2. Neoguljene jabuke nareži na male komadiće i stavi ih u vrč zajedno sa štapićima cimeta. Zatim dodaj sok od limuna, đumbir ili zrna papra, po želji.

3. U vrč napunjen voćem i začinima ulij toplu vodu.

4. Ostavi da voda za detoksikaciju odstoji oko deset minuta, a zatim je stavi u hladnjak na najmanje dva sata.

Možeš uživati u hladnoj ili lagano zagrijanoj detoksikacijskoj vodi od jabuke i cimeta. Popij malu čašu svakog jutra natašte i prije jela tijekom dana kako bi povećala učinak detoksikacije.

Photo: Shutterstock
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7 dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7 te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • manfred

    čisti sve