Life&style
Topla voda porotiv masnoće na trbuhu

Topla voda: Čudotvorno tajno oružje protiv masnoće na trbuhu

  • Nikako se ne možeš riješiti dosadne i tvrdoglave masnoće na trbuhu?
  • Stručnjaci imaju rješenje za to!
  • Naime, preporučuju korištenje tople vode kao čudotvornog oružja u borbi protiv visceralne masti

Visceralna mast je mast koja se skladišti u trbušnoj šupljini te okružuje jetru i crijeva. Vrlo je metabolički aktivna i tvori glasničke tvari koje zauzvrat mogu utjecati na visoki krvni tlak i dijabetes tipa 2 te potaknuti upalne procese u tijelu. Kako bi se uspješno borila s dosadnom (i nezdravom) masnoćom na trbuhu, nije važno samo jesti zdravo, nego i piti dovoljno.

5 zdravstvenih problema koji su povezani s masnoćom na trbuhu

via GIPHY

Topla voda pomaže protiv masnoće na trbuhu

Stručnjaci savjetuju konzumaciju tople vode. „Kad pijemo toplu vodu mijenja nam se tjelesna temperatura i aktivira se metabolizam“, objašnjava nutricionistkinja Manisha Chopra. Budući da topla voda pomaže pri razgradnji tjelesne masti na manje molekule, olakšava se metabolizam i sagorijevanje masnoće. Osim toga, čaša (tople) vode prije jela ima prednost u tome što je želudac već malo pun - to znači da ćeš brže biti sita te ćeš tako automatski smanjiti unos kalorija.

Borba protiv celulita Možda vas zanima Upoznaj 3 udružena borca za črvršće tijelo, protiv celulita i masnih naslaga Rubrika Beauty Beauty

Dodatni savjet

Ako želiš, toplu vodu možeš začiniti i s limunovim sokom - to pomaže izbacivanju toksina iz tijela te dodatno ubrzava metabolizam.

via GIPHY

Možda vas zanima Koju je vrstu kruha najbolje jesti ako se boriš protiv masnoće na trbuhu? Rubrika Life&style Life&style
Photo: Shutterstock

Komentari 0