Life&style

Koju je vrstu kruha najbolje jesti ako se boriš protiv masnoće na trbuhu?

  • Želiš se riješiti masnoće na trbuhu, ali nikako ne možeš živjeti bez kruha? 
  • Iako se pri dijetama uglavnom pribjegava rezanju ugljikohidrata, kruh nije nužno izbaciti
  • Potrebno je samo znati koju vrst kruha odabrati, a da ti ne pomuti planove o vitkosti

Trbušna masnoća, pohranjena u području trbuha i crijeva, može biti prilično opasna. Kako bi se je riješili, mnogi se oslanjaju na dijetu s niskim udjelom ugljikohidrata, koja pomaže u regulaciji razine šećera u krvi te smanjuje napadaje gladi. Dobra vijest: ako se odlučiš za prehranu s niskom razinom ugljikohidrata, ne moraš se nužno odreći kruha kako bi skinula kilograme.

Kruh, krekeri ili rižini krekeri - što je najbolje jesti ako si na dijeti

Kao što je već nekoliko istraživanja pokazalo, dijeta s visokim udjelom bjelančevina pomaže u borbi protiv dosadnih masnoća na trbuhu. I tu na meni dolazi takozvani proteinski kruh! Za razliku od uobičajenih vrsta kruha, koji se često sastoje od rafinirane pšenice i sadrže dodani šećer, proteinski se kruh obično pravi od cjelovitih žitarica. Osim visokog sadržaja bjelančevina (proteina), bogat je i vlaknima, koja također pomažu u smanjenju visceralne masti.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by @_mi_ra.h

Kritični glasovi oko proteinskog kruha

Nisu svi pozitivni prema kruhu s malo ugljikohidrata. Primjerice, mnogi tvrde kako je proteinski kruh relativno skup i da ima ispodprosječan okus. Također se kritizira da su mnoge ispitivane vrste kruha imale visok udio masti i da je proteinski kruh zbog toga zapravo kaloričniji od konvencionalnih vrsta kruha. 8 (i dobrih i loših) stvari koje će se događati tvom tijelu ako prestaneš jesti kruh

Možda vas zanima Zdravo i jednostavno: evo kako možeš napraviti kruh od zobenih pahuljica - iz tavice! Rubrika Life&style Life&style

Sve ovisi o pravim „dodacima“ 

Koja vrsta kruha ti je najdraža, je, naravno, stvar ukusa. Činjenica je sljedeće: ako želiš smršavjeti, svakako bi trebala obratiti pažnju na nadjev, odnosno „dodatnu hranu“ uz kruh . Dakle, umjesto masnih kobasica ili sireva, odaberi nemasnu šunku ili pureća prsa. Vegetarijanci pokrivaju dio svojih potreba za bjelančevinama zrnatim kremastim sirom, humusom ili namazom od tune.

 

Photo: Shutterstock
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7 dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7 te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • manfred

    crni kruh