Life&style

Znanost potvrđuje: ovo je najbolja prehrana protiv masnoće na trbuhu!

  • Masne naslage na trbuhu nisu samo stvar estetike – one opasno štete zdravlju
  • Znanstvenici su napokon otkrili koja dijeta je najučinkovitija protiv masnih naslaga na trbuhu
  • Otkrivamo najbolje namirnice za borbu protiv masnoće na trbuhu

Za borbu protiv masnoće na trbuhu postoje razna oružja. Često se pokušava s prehranom bogatom bjelančevinama, vježbama za trbušne mišiće ili dijetom u kojoj se ugljikohidrati jedu na kapaljku. Međutim, što najbolje pomaže? 

„American Journal of Clinical Nutrtition“ odgovorio je na to pitanje: ništa snažnije ne napada rezerve masnoće na trbuhu nego kad smanjiš svakodnevni unos kalorija te prijeđeš na integralne proizvode. Tako se može izgubiti 12 posto više masnoće na trbuhu – tvrde znanstvenici – u usporedbi s ostalim dijetama. 

Najbolje namirnice protiv masnoće na trbuhu 

Dakle, treba konzumirati zasitne namirnice poput zobenih pahuljica, raženog kruha, smeđe riže ili kvinoje. Također, vlakna pomažu protiv masnoće na trbuhu. Treba jesti namirnice poput batata, graška, banana, leće ili badema. A malo treninga trbušnih mišića sigurno neće škoditi. 

 | Autor:

Uz to, kako bi se maksimalno brzo riješila masnoće sa trbuha moraš biti oprezna – naime, neke „podle“ namirnice čak će povećati naslage masnoće na trbuhu! Kod sjedeće nabavke makni sa popisa sljedeće…

1. Musli pločice 

Musli pločica zapravo nije zdrava zamjena za prave čokoladne pločice. Engleski znanstvenici otkrili su da su takozvane energetske pločice zbog svojih loših prehrambenih vrijednosti uz bok slatkim čokoladnim. Musli pločice često sadrže puno šećera, a to nam baš ne pomaže da skurimo salo. Zbog toga pazi pri kupovini pločica na količinu šećera – sigurno postoje neke varijante bez ili s jako malo šećera. 

2. Voćni sok 

Kod voćnog soka postoji krucijalna razlika između kupovnog i svježe iscijeđenog. Dok sviježe cijeđeni sok sadrži samo voćne šećere, kupovni sokovi iz trgovine sadrže doda(t)ni šećer. 

3. Sol 

Sol se u mnogim jelima brine za pravi okus. Međutim, oprez! Previše soli povećava krvni tlak te uzrokuje nakupljanje vode, a to može rezultirati s nekoliko kilograma više na vagi. Dakle, izbjegavaj jako slana jela te osobito gotova jela (koja sadrže najviše soli). 

4. Jogurt 

Kod jogurta mislimo na različite voćne i punomasne jogurte kojih ima u svakoj trgovini. Oni sadrže puno industrijskog šećera, a zbog visokog udjela laktoze mogu izazvati nadutost i upale u probavnom traktu. Radije jedi nezaslađeni prirodni jogurt ili varijantu bez laktoze. 

Ako se želiš riješiti viška kilograma i pripremiti za plažu, može ti pomoći i Herbafast Health & Summer paket. Uz Herbafast proizvode i individualizirani plan prehrane, Herbafast ti poklanja mini Summer poklon set koji sadrži zeleni ručnik za lice, naočale za sunce i jastučić za plažu. Herbafast Health & Summer paket, kao i sve ostale pakete, od 16. do 31. 5. potraži po 20 % nižim cijenama na www.herbafast.hr.
Kako započeti svoj ljetni plan? Prvih 10 dana, pije se Herbafast Detox, jedna tableta ujutro, uz povećani unos vode. Detox doprinosi eliminaciji toksina i nakupljene vode iz organizma, a pored toga smanjuje vidljivost efekta „narančine kore“.
Sljedećih 20 dana, pije se Herbafast Lady i Herbafast Fiber, Lady ujutro pola sata prije jela, a Fiber, razmućen u čaši vode, pola sata prije ručka ili večere, ovisi o tome koji ti je obrok obilniji. Herbafast Lady ubrzava metabolizam i sagorijeva mast s kritičnih područja, a u Herbafast Fiberu se nalaze biljna vlakna koja čine gelastu strukturu i zauzimaju prostor u želudcu, pa je potreba za hranom manja, a pored toga poput spužve upijaju masti i izbacuju ih iz organizma.   | Autor: Također, ako skeniraš QR kod na QR kartici, koju dobiješ u Herbafast Health & Summer boxu i pratiš opisane korake, na osnovu tvojih odgovora nutricionista Ivana Čebušnik pripremit će ti osobni 10-dnevni plan prehrane, koji ćeš koristiti u sve tri faze Herbafast zdravog mršavljenja. Sretno i uživaj na plaži u novoj top-formi!

Photo: Unsplash

Komentari 0