Life&style

Vidikovac Providenca na Malom Lošinju predivno je mjesto za opuštanje i uživanje u čarobnom pogledu

U ljetnim mjesecima uvijek želimo naći mjesta na našoj obali koja još nismo imali priliku posjetiti, a ubrajaju se među skrivene dragulje koji apsolutno oduzimaju dah svojom ljepotom.

 

 

 

 

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Objavu dijeli Tematski vidikovac Providenca (@losinjprovidenca)

Jedna od takvih destinacija je i Tematski vidikovac Providenca na kojem se nalaze vidikovac bar i 300 metara duga poučna staza Apsyrtides, nazvana prema istoimenom grčkom nazivu za cresko-lošinjsko otočje. Otočje je dobilo ime još u doba antike, po grčkom junaku Apsirtu, a priča govori kako je Apsirt stradao nasilnom smrću i da su onda njegovi dijelovi tijela bačeni u more te su od njih nastali Apsyrtides, odnosno Apsirtovi otoci.

Tematski vidikovac Providenca | Autor: Instagram @losinjprovidenca Instagram @losinjprovidenca Tematski vidikovac Providenca

Ovo čarobno mjesto najpoznatije je kao savršeno odredište za gledanje predivnih zalazaka sunca nad Kvarnerskim zaljevom i okolnim otocima. Staza do samog vidikovca idealna je i za ranojutarnju šetnju uz predivnu prirodu i panoramski pogled na Jadran.

Možda vas zanima Pelješac je ove sezone hit destinacija, a na jednoj plaži blizu Stona želimo provesti cijelo ljeto Rubrika Life&style Life&style

Tematski vidikovac Providenca nalazi se na Malom Lošinju te se s njega pruža jedinstven pogled na cijeli otok i njegovu obalu, kao i na dio okolnih otoka poput Cresa, Suska i Unije.

 

 

 

 

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Objavu dijeli Tematski vidikovac Providenca (@losinjprovidenca)

Na vidikovcu je postavljeno i 18 ručno izrađenih stolova s klupama koji nose nazive poznatih lošinjskih brodova izrađenih u 19. stoljeću u lošinjskim brodogradilištima, a na poučnoj stazi pronaći ćeš 28 interpretacijskih ploča s fotografijama i tekstom od kojih svaka priča priču o Apsirtovim otocima koji su vidljivi s vidikovca.

 | Autor: Instagram @croatia_life_and_more Instagram @croatia_life_and_more

Otok Proizd Možda vas zanima Otočić pokraj Korčule krije nevjerojatne ljepote, tirkizno more i rajske plaže koje oduzimaju dah Rubrika Life&style Life&style

 

Photo: Instagram @bellevuelosinj

Komentari 0