Life&style
Otok Proizd

Otočić pokraj Korčule krije nevjerojatne ljepote, tirkizno more i rajske plaže koje oduzimaju dah

  • Otok Korčula je mnogima jedna od omiljenih ljetnih destinacija, a prošle je godine proglašen jednim od najljepših otoka na svijetu
  • Međutim, u blizini Korčule nalazi se pravi biser, otočić Proizd
  • Zapanjujuća ljepota, netaknuta priroda i kristalno čisto tirkizno more koje tek djelomično opisuju sve ono što ovaj otok nudi

U blizini Vela Luke smješten je otočić Proizd, idealan za sve koji žele pobjeći od 'šušura' te napuniti baterije upijajući okolnu ljepotu i blaženstvo. Udaljen je svega dvadesetak minuta vožnje brodicom iz Vele Luke (svaki sat vremena vozi barka). 

Dok je prošle godine Korčula uvrštena među najljepše otoke na svijetu, još 2007. godine je otok Proizd proglašen plažom godine hrvatskog Jadrana, a gotovo svake godine nađe se među najljepšim skrivenim destinacijama za turiste, gdje ga svrstavaju poznati svjetski časopisi i portali poput The New York Timesa, Daily Telegrapha i Trip Advisora. Na otoku nema hotela, restorana, a ni apartmana, pa je dobro ponijeti sa sobom hranu i piće. 

Možda vas zanima U ovoj bismo modernoj bračkoj ljepotici s najljepšim pogledom rado proveli sve svoje slobodne dane Rubrika Life&style Life&style

Otok Proizd ima četiri prekrasne šljunčane plaže do kojih te vode uređene romantične staze kroz borovu šumu: Batalo, Veli Bili bok, Mali bili bok i Donj bili bok (posljednja plaža je nudistička). 

Bjelina kamenih oblutaka i glatkih strmih stijena zasljepljuje, a ljepota njegovih plaža doista ostavlja bez daha. Zbog kristalno čistog tirkiznog mora idealno je mjesto za sve koji žele istraživati podmorje.

 | Autor: TZ Vela Luka TZ Vela Luka  | Autor: TZ Vela Luka TZ Vela Luka

Duž staza na otoku postavljene su i takozvane energetske klupe, kao dio parka iscjeljujuće energije Naime, navodno da zbog iscjeljujuće energije kojom obiluje ovaj rajski otok, boravak na njemu osvježava unutarnju energiju i blagotvorno djeluje na zdravlje, što se može osjetiti čim prošećeš njegovim stazama. Stoga kad dođeš na Proizd, nemoj žuriti, nego zastani na trenutak, sjedni, lezi, duboko udahni i osvježi svoju životnu energiju.

 | Autor: TZ Vela Luka TZ Vela Luka  | Autor: TZ Vela Luka TZ Vela Luka

Ukoliko si zaljubljena, prošeći s dragim do Velog boka, poljubite se na 'kissing spotu', ovjekovječite to fotografijom te ponesite sa sobom uspomenu na najljepše mjesto na svijetu za poljubac! 

 | Autor: TZ Vela Luka TZ Vela Luka

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Petra (@shtrudlica)

Možda vas zanima Zovu ga hrvatskim Maldivima, ali zbog netaknute prirode još je posebniji. No za ovaj otočić malotko zna Rubrika Life&style Life&style
Photo: TZ Vela Luka
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7 dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7 te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • manfred

    raj