Life&style
plaža Stiniva

3 skrivene plaže na Jadranu koje Instagram obožava: Kupanje i sunčanje u čarobnom okruženju

  • Jadranska obala može se pohvaliti brojnim predivnim plažama koje se skrivaju po našim otocima i uvalama na obali i koje krasi kristalno čisto more i netaknuta priroda
  • Iz tih razloga brojne do sad manje poznate plaže postale su vrlo atraktivna mjesta za one koji tu ljepotu žele doživjeti uživo
  • Danas ti donosimo tri prijedloga prekrasnih plaža na našoj obali koji bi mogli postati tvoja savršena morska oaza ovog ljeta!

Hrvatsku krasi jedna od najljepših obala na svijetu, a na mnoštvu otoka i u skrivenim uvalama kriju se predivne plaže koje će ti oduzeti dah svojom ljepotom.

Ako si ovo ljeto odlučila malo više istražiti hrvatsku obalu, donosimo ti tri prijeloga hrvatskih plaža na kojima ćeš neizmjerno uživati u moru, suncu i njihovoj prirodnoj ljepoti, ali stvoriti i predivne fotografije za Instagram! Svaka od njih posebna je na svoj način, a zajedničko im je što ih okružuju velike i strme stijene te do njih nije ni najjednostavnije doći, no dolazak na bilo koju od ovih predivnih plaža se svakako isplati!

Plaža Stiniva na otoku Visu

Plaža Stiniva dio je istoimene uvale koja se smjestila na južnoj strani otoka te se smatra i jednom od najljepših plaža u cijeloj Europi.

Prelijepa rajska plaža Stiniva popularna je zbog svog karakterističnog izgleda i smještaja među stijenama koje ju sakrivaju od pogleda.

Do plaže se može doći malenom stazom ili brodom, a s obzirom na to da do nje ne vodi nikakva cesta, sačuvala je i svoju prirodnu ljepotu. Stiniva je već godinama nezaobilazna postaja i zbog predivnih Instagram fotografija koje na njoj nastaju iz svih kuteva.

najljepše plaže u Hrvatskoj | Autor: Instagram@gisou Instagram@gisou plaža Stiniva na otoku Visu

Plaža Pasjača u Konavlima

Pasjača je pravi skriveni dragulj u okolici Dubrovnika koji svakako vrijedi posjetiti. Nalazi se u idiličnim Konavlima, točnije u malom mjestu Popovići.

I Pasjača se nalazi na pomalo nedostupnom mjestu te je skrivena od pogleda zahvaljujući položaju ispod strmih stijena, a pruža pravu malu oazu mira privatnosti.  

Do Pasjače vode duge i strme stepenice usječene u stijenu s kojih se pruža jedinstven i predivan pogled na more, a spust do plaže i povratak nazad poprilična je avantura koja daje posebnu draž ovoj prekrasnoj plaži. Zbog svoje "nepristupačnosti" Pasjača je mnogima omiljena plaža za pravi odmor od gužve na gradskim plažama.

najljepše plaže u Hrvatskoj | Autor: Instagram@gisou Instagram@gisou plaža Pasjača kod Konavla

Plaža Golden Bay ili Velo Čelo na otoku Krku

Plaža Golden Bay, Velo Čelo ili Biškupići, osim nekoliko naziva, pruža neizmjernu ljepotu i uživanje na zapadnoj obali otoka Krka.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli ZarkaR (@zharulja)

Golden Bay šljunčana je plaža posebna i po tome što se do nje može doći isključivo brodom te zbog toga daje i dodatnu privatnost i atraktivnost, posebno među nautičarima. Golden Bay plaža ime je dobila po predivnoj boji zlatnih litica koje ju okružuju.

najljepše plaže u Hrvatskoj | Autor: Instagram@gisou Instagram@gisou plaža Golden Bay na otoku Krku

Možda vas zanima Predstavljamo destinacije 'za 10 eura': Napulj je duša Italije i dom najstarije i najbolje pizze na svijetu Rubrika Life&style Life&style
 
Photo: Instagram@gisou
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7 dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7 te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • manfred

    Stiniva prekrasna