Life&style

Pelješac je ove sezone hit destinacija, a na jednoj plaži blizu Stona želimo provesti cijelo ljeto

  • Nakon što je Pelješki most prošle godine službeno povezao jug Hrvatske s ostatkom države, ovaj je prekrasni poluotok postao instant hit destinacija za ugodno i opušteno ljetovanje
  • Pelješac je prepun predivnih lokacija i skrivenih kutaka, uvala, dobrih restorana i pješčanih plaža
  • Jedna nam je plaža posebno blizu srca - Prapratno je pravi mali raj na zemlji za sve ljubitelje kupanja
  • Pročitaj više: Otočić pokraj Korčule krije nevjerojatne ljepote, tirkizno more i rajske plaže koje oduzimaju dah

Pelješki most približio nam je ovaj prekrasni poluotok i sve njegove čari servirao kao na dlanu. Divne plaže, uvale, gradiće i sela, čudesno dobre lokalne morske delicije, svjetski poznata vina i hrpu drugih stvari koje vrijede zlata. Pelješac je prošle godine širom otvario svoja vrata i pozvao nas je sve u goste, a Pelješac je izvrstan domaćin.

Tko je makar jednom posjetio drugi po veličini hrvatski poluotok, sigurno mu se vratio još koji put jer se zauvijek zaljubio u njegove idilične plaže, kristalno bistro more, vrhunske lokalne morske delicije i najfinije kapljice vina.

Iako se Pelješac diči brojnim predivnim plažama čija ljepota oduzima dah, nama je posebno lijepa ona u uvali Prapratno.

Možda vas zanima Spremamo kofere: Na Pelješcu se otvorila vinarija pod morem! Rubrika Life&style Life&style

Najljepša plaža na Pelješcu u uvali Prapratno

Samo tri kilometra zapadno od Stona nalazi se uvala Prapratno. Jedna od najljepših uvala na ovom dijelu Pelješca skriva dugu pješčanu plažu u predjelu obraslu borovom šumom. Teško je na Jadranu naći mjesto gdje je more  tako čisto i toplo - a znamo da konkurencija nije mala. Valovi koje ljetni vjetar maestral donese iz Mljetskog kanala, ovu čarobnu uvalu čini jedinstvenom. 

 | Autor: Instagram Instagram

Do plaže se dolazi šumskim putem, a iz uvale Prapratno tokom cijele godine prometuje trajekt za otok Mljet. Upravo radi pijeska, toplog mora i dugačkog plićaka gdje se čak nakon 100 m udaljenosti od obale može dotaknuti tlo, ova plaža je jako popularna među obitelji s djecom. 

 | Autor: Instagram Instagram

Od sadržaja plaža nudi beach bar, igralište za djecu, iznajmljivanje ležaljki i suncobrana, kao i pedalina. Oni željni aktivnosti u blizini imaju terene za odbojku, košarku, tenis i nogomet. U svakom slučaju - plaža ima ponešto za svakoga i kao stvorena je za uživanje.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Nikolina Soldo (@nicoldo_)

A ako voliš kampirati, razveselit će te informacija da je Prapratno mjesto u kojem se nalazi veliki auto kamp s 1200 mjesta, a okolo kampa nalazi se privatni smještaj u privatnim kućama, sa sobama i apartmanima. 

Na Pelješcu ćeš, osim u prekrasnim plažama i idiličnim pogledima, uživati u vrhunskoj gastronomiji i morskim specijalitetima, kao i u nekim od najboljih vina u Hrvatskoj, od kojih možemo izdvojiti Plavac mali, Dingač i Postup. 

Možda vas zanima Pelješki raj za ljubitelje dobre spize: Lokalne delicije, školjke i ribe u čarobnom ugođaju Rubrika Life&style Life&style

 | Autor: Instagram Instagram

Photo: Instagram
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7 dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7 te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • manfred

    Prekrasno