Ima li išta bolje od dobrog vina i prekrasnog Jadranskog mora? Ima - vino pod morem
Moramo priznati da nas je oduševila vijest kako se u Lijepoj našoj otvorila još jedna vinarija (uvijek podrška vinarima), a onda smo saznali u čemu je riječ... To nije samo još jedna vinarija na prelijepom Pelješcu - ova se nalazi pod morem! Naime, Edivo Vina svoju su vinariju postavili atraktivno van i ispod mora, no nemojte da vas ideja zavara - to nije još jedna turistička atrakcija, već tako zaista rade vina. Proces izrade kreće na kopnu gdje vino stoji oko tri mjeseca, a zatim se u amforama pohranjuje u podmorju na još godinu do dvije. Ovako vino dobiva specifičan okus, a pritom je cijelo vrijeme optimalno hlađeno i u tišini, što kažu da pridonosi kvaliteti vina.
Tura vinarije kreće na kopnu, a završava pod morem u uvali Maloga Stona gdje uz proučavanje vina možete razgledati i potopljeni brod. Jasno je da su mogućnosti za totalni kolaps moguće, ali su se ovi dosjetljivi vinari potrudili održati vino što sigurnijim, pa tako osim plutenog čepa imaju i dva zaštitna sloja gume unutar amfora. No ako mislite da možete jednostavno zaroniti i otići kući s bocom dobroga vina, varate se - sve boce su pohranjene u kaveze i zaključane. Ako ovo nije dovoljno dobar razlog za posjetiti Pelješac, ne znamo što je!
Komentiraj, znaš da želiš!
Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.