Life&style
Ilustracija: veganski burger

Super! Od danas u McDonald’su možeš naručiti i veganski burger!

  • McDonald's ima novi burger u ponudi koji će oduševiti mnoge!
  • Od danas u McDonald'su možeš naručiti i veganski burger s odreskom od soje
  • Ovo je još jedan u nizu veganskih proizvoda poznatog restorana brze hrane koji svoju standardnu ponudu sve više obogaćuje 'zelenijim' proizvodima

Iako McDonald's često uvodi nove prehrambene artikle u svoju ponudu te je već sa salatama pokazao želju da uvrsti što zdravije opcije, ovo je ipak velika vijest. Od danas u McDonald'su možeš naručiti i veganski burger. Novi burger sastoji se od standardnog peciva posutog sezamom unutar kojeg su odrezak od soje, kiseli krastavci, zelena salata, svježa rajčica, luk, te ketchup i senf.

Keto limun kocke - još su ukusnije sa bademovim brašnom

 | Autor: McDonald's McDonald's Novo u ponudi - veganski burger

 Recepturu ovog veganskog burgera je razvio hrvatski McDonald’s tim, a kažu kako su slušali želje svojih kupaca. Slasni burger možeš naručiti zasebno, ali i u McMenu kombinacijama – u restoranu, na McDrive liniji ili putem dostave. 

Najbolji vege restorani u Zagrebu Možda vas zanima Za ljubitelje vege kuhinje: Najbolji vegetarijanski restorani u Zagrebu Rubrika Life&style Life&style

 

McDonald’s je ranije ove godine svoju stalnu ponudu počeo obogaćivati vegetarijanskim proizvodima, poput tortilje ili salate s popečkom od soje, a gosti omiljene napitke odnedavno mogu naručiti i sa sojinim mlijekom. U ponudi McCaféa su također dostupne i slastice bez glutena te Veganski kolač od jabuka.

Diljem svijeta restorani brze hrane već neko vrijeme izbacuju verzije svojih klasičnih jela na biljnoj bazi, a isto je napravio i Burger King s Impossible Whopperom. McDonald's je u Americi krajem 2020. uveo McPlant hamburgera, a sada i u Hrvatskoj možemo uživati u zdravijem, veganskom burgeru, kao i ostalim vege opcijama.

Photo: Shutterstock

Komentari 0