Life&style

Većina parova u zajedničkom životu dijeli ove predmete, a zanimljivo je i što najmanje koriste zajedno

  • „Sharing is caring“, engleska je poslovica 
  • Međutim, prema nedavnom britanskom istraživanju, mnogi parovi to shvaćaju vrlo doslovno
  • I dijele sve i svašta… 

Osjećaji, tajne, misli, sjećanja, takve stvari dijele se s dragim, obično jačaju vezu, promiču povjerenje i intimnost (u redu, ponekad ne, kako pokazuju ove priče, ali to sada vodi predaleko...). Ali, uz sve što se događa u našim srcima, postoji i vrlo banalan, materijalni svijet u kojem živimo i koji također nudi puno materijala za dijeljenje i pokazivanje bliskosti i intimnosti - i kao što britansko istraživanje  sada pokazuje, jako puno parova ima vrlo malo inhibicija u tom pogledu.

Intervjuirano je dobrih 4.300 parova

U ime tvrtke za čišćenje „End of Tenancy Cleaning London“, ispitano je 4.300 parova:

• „Koje svakodnevne predmete koristite zajedno - ili barem povremeno - sa svojim partnerom?“

Ispitanici su mogli birati s popisa predmeta koje bi s vremena na vrijeme podijelili s voljenom osobom. I kako se ispostavilo, apsolutna većina parova u ovom uzorku dijeli puno toga...

via GIPHY

Ove predmete dijeli apsolutna većina parova

Ponosnih 86 posto sudionika izjavilo je da koriste pribor za jelo svoje drage kad je to potrebno. Da budemo iskreni, gotovo smo pomalo iznenađeni da 14 posto to ne čini. U krajnjoj liniji, što može biti romantičnije od međusobnog nježnog guranja vlastite vilice u usta i puštanja drugog da proba tvoju tjesteninu...?

81 posto parova podijelilo je s voditeljima istraživanja da su koristili isti balzam za usne - tko ga je od njih dvoje kupio i uvijek ga ima u torbici?

Možda vas zanima Što se zapravo događa kad se dvoje u vezi NE svađaju? Je li to doista dobar znak? Rubrika Love&Sex Love&Sex

Treće mjesto predmeta koji se najviše dijele drži - i sada postaje doista neugodno - ručnik. 79 posto ispitanih vjerojatno će se redovito svađati oko toga tko će se prvi tuširati.

via GIPHY

Apsolutna većina ispitanika, od mjesta broj četiri do sedam, također smatra da su „naši“: pinceta (70 posto), škare za nokte (62 posto), sapun (61 posto) i dezodorans (57 posto)  - to definitivno štedi prostor u kupaonici.

Ove stvari dijele 50 posto parova i manje

Međutim, samo 50 posto onih koji su sudjelovali u istraživanju izjavilo je tada da su zajedno koristili neopranu odjeću. Može li ovo imati veze s činjenicom da možda samo oko 50 posto može nositi odjeću jedno drugoga?! 

Predmeti koji su se najmanje dijelili (pokazalo se u ovom istraživanju) su, na primjer, četkica za zube (39 posto), donje rublje (27 posto) i britvica (22 posto - WOW, barem!). Od četkice za zube pa nadalje, kod mnogih ljudi volja za sudjelovanjem polako prestaje - čak i s obzirom na voljenu osobu.

via GIPHY

Možda vas zanima 3 najčešća položaja u kojima spavaju parovi čiji će brak vjerojatno završiti razvodom Rubrika Love&Sex Love&Sex
Photo: Shutterstock

Komentari 0