Love&Sex

3 najčešća položaja u kojima spavaju parovi čiji će brak vjerojatno završiti razvodom

  • Što misliš, koji je položaj spavanja „pretkazanje“ razvoda?
  • Ne, to nije položaj „leđa prema leđima“! 
  • Otkrit ćemo ti o kojim se položajima spavanja radi 

Može li naš položaj spavanja djelovati na vezu, a osobito na brak? Ta su si pitanja postavili stručnjaci za spavanje britanske internetske stranice „The Dozy Owl“ te su napravili ispitivanje u kojem je sudjelovalo 4987 rastavljenih žena i 4786 rastavljenih muškaraca. Ključno pitanje bilo je koje položaje spavanja su najčešće imali razvedeni supružnici za vrijeme braka. 

Ovo je „položaj za razvod“ broj jedan

To je poznato iz drugih područja: ako žena zarađuje znatno više novaca od muškarca, to može uzrokovati probleme u vezi. Čini se da je u braku također problematično ako žena za vrijeme spavanja ima dominantan položaj. Ženska žlica (dakle, kad je žena iza muškarca u položaju žlice) na prvom je mjestu ljestvice! Čak 86 posto ispitanika priznalo je da je to najčešći položaj spavanja prije razvoda. 

Možda vas zanima Stručnjakinja za razvode ženama je dala 3 vrlo korisna savjeta: ove greške trebate izbjeći Rubrika Love&Sex Love&Sex

Na drugom mjestu nalazi se položaj u kojem se par obgrli nogama (tijelo muškarca i žene se ne dodiruje, ali jedan stavi nogu na nogu drugoga) sa 82 posto, a onda slijedi položaj u kojem su okrenuta leđa jedno prema drugome (bez dodirivanja, s razmakom) sa 78 posto. 

Kod ovih položaja pri spavanju dolazi do manje razvoda 

Na 13. mjestu – dakle, to je položaj u kojem rjeđe dolazi do razvoda – je položaj leđa prema leđima, ali uz dodirivanje. To je izjavilo 26 posto ispitanika. „Pobjednik“ je položaj u kojem se partneri inače maze (19 posto), dakle leže „licem o lice“ i pri tome im se tijela dodiruju. 

Možda vas zanima 7 šokantnih razloga zbog kojih su pucali brakovi, koja žena bi to mogla izdržati? Rubrika Love&Sex Love&Sex
Photo: Shutterstock/instagram
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7 dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7 te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • manfred

    haha nasmijao sam se