Love&Sex 03. siječnja 2021.

Što se zapravo događa kad se dvoje u vezi NE svađaju? Je li to doista dobar znak?

Shutterstock/Getty.
  • Gotovo svatko zna taj jedan savršen par koji se očito nikada ne svađa 
  • No jesu li doista tako savršeni ili je to pomalo... čudno? Jesi li ti sretnica koja se s partnerom ne svađa?
  • Ako je odgovor potvrdan, pogledaj što se zapravo krije iza toga 

Čini se da se neki parovi jednostavno ne svađaju. Ali zašto je to tako? Klone li se ti parovi sukoba i strahuju li da bi svađa mogla ugroziti njihovu vezu? Ili su pronašli sustav koji sprječava da razilaženje u mišljenju kulminira svađom?

Možda vas zanima... Novi Forrest Gump? Posvađao se sa suprugom pa otpješačio 450 km da "razbistri glavu" Rubrika Life&style Life&style

 

Ključ sreće

Odgovor daje psiholog Dr. Joshua Klapow. Vjeruje da parovi koji se ne svađaju imaju različita mišljenja. Ipak, važno im je rješavati probleme zajedno. Ako je to teško, partneri bi barem trebali pokušati pažljivo slušati i zajedno riješiti problem. „Parovi koji međusobno iskreno i empatično komuniciraju i razmjenjuju ideje obično se manje svađaju“, kaže Klapow. Vješto upravljanje krizama stoga im pomaže da izbjegnu veliku svađu. 

via GIPHY

Postoje opasnosti od izbjegavanja sukoba

Ipak, definitivno postoje parovi koji se ne svađaju jer žele izbjeći sukobe. Problem: oni koji se klone svađa natjeraju partnera da se osjeća kao da ne poštuje njihove osjećaje. Uz to, ova strategija izbjegavanja stvara veliki komunikacijski problem, koji u kratkom ili dugom roku može predstavljati ozbiljnu prijetnju vezi. Zato se nemoj bojati sukoba i ostani pri svom mišljenju i osjećajima. To čak može ojačati vezu i vodi ka tome da se obje strane osjećaju poštovano i saslušano. 

via GIPHY

 

  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7 dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7 te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • lihim

    Making every month extra $ 15k or more just by doing very simple j0b 0nl! Ne from home. previous month i have easily made $ 14839 by doing this 0nl! ne j0b in my spare time for only 2 hrs ... prikaži još!