Life&style

Uvijek smo se pitali - je li opasno popiti kavu koja je odstajala satima?

  • Ovaj omiljeni napitak najbolje je popiti odmah, ali smijemo li ga (bezbrižno) piti i nakon dužeg stajanja?
  • Razina rizika ovisi jesi li pripremala običnu crnu kavu ili si je možda miješala s mlijekom
  • Ipak, jedno je sigurno - jutarnja kava neće imati isti fini okus ako je budeš pila poslijepodne 

Ponekad u žurbi dok se spremamo za posao zaboravimo na kavu koju smo skuhali, a kada je ponovno uočimo nakon nekog dužeg vremena, manje-više svi posegnemo za tom šalicom i ispijemo kavu u trenutku. No, je li to uopće zdravo?

Možda vas zanima Tjedan dana sam provela bez dezodoransa! Jesam li se s vremenom manje znojila i je li bilo nepodnošljivo ljudima oko mene? Rubrika Beauty Beauty

Ako je riječ o crnoj kavi, možeš je popiti bez straha da će to negativno utjecati na tvoje zdravlje. Ipak, ta "stara" kava neće imati isti okus kao što je imala odmah kada si je skuhala. Nakon otprilike 30 minuta kava mijenja okus u puno lošiji. 

 | Autor: Instagram @haileybieber Instagram @haileybieber

Misliš li, pak, da ćeš je popraviti zagrijavanjem u mikrovalnoj pećnici, varaš se. Činjenica je da mikrovalna ubija bakterije, no ne znači da ih nužno sve uklanja, a osim toga, okus kave neće se promijeniti čak ni ako je zagriješ. U slučaju da je ipak želiš ugrijati, preporučujemo podgrijavanje na štednjaku. Tako će se kava ravnomjerno zagrijavati i nestat će sve bakterije. 

Možda vas zanima NESPRESSO MASTERCLASS - Kava u kombinaciji s mlijekom postaje remek djelo Rubrika Life&style Life&style

To vrijedi samo za crnu kavu bez mlijeka. Ako piješ kavu s mlijekom, nju nikako ne bi trebala piti nakon nekoliko sati stajanja. Mlijeko je veoma kvarljivo na sobnoj temperaturi pa čak i pomiješano s kavom. Radije si skuhaj novu kavu i uživaj u njezinom punom okusu. 

 

 | Autor: Instagram @haileybieber Instagram @haileybieber

Photo: Instagram @haileybieber
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7 dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7 te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • makan

    vrong, po tome sam se odavno trebao otrovati jer si na posao nosim kavu s mlijekom i držim je na hladnom do 12 sati od kuhanja i ništa se ne pokvari jedino izgubi fine arome i postane ko najjeftinija nesica