Life&style

NESPRESSO MASTERCLASS - Kava u kombinaciji s mlijekom postaje remek djelo

  • U sklopu festivala More knjiga na Zrinjevcu svi ljubitelji kave mogu stvarati svoje kreacije s mlijekom, ali i saznati tajne tehnike pripreme uz baristu Denisa Alijagića na Nespressu Masterclassu
  • Kombinacija kave i mlijeka dovedena je do savršenstva u liniji Barista Creations
  • U Nespressu možeš uživati do 14. srpnja na Zrinjevcu

Šalica kave mnogima je dio rutine bez koje teško mogu zamisliti dan. Pritom, tri četvrtine ljubitelja kave u njoj uživa ispijajući je s mlijekom. Cappuccino, latte, machiato i flat white samo su neki od rezultata harmonije kave i mlijeka, a svaki od njih krije i tajnu tehniku savršene pripreme. Za savršeno kremasti cappuccino, na primjer, bitno je mlijeko zagrijavati na pari, do 70 stupnjeva Celzijevih kako bi se zadržala prirodna slatkoća i elastičnost mlijeka koja se pregrijavanjem narušava. Ovu, kao i brojne druge tajne tehnike pripreme savršene šalice kave uz koje svi ljubitelji mogu stvarati svoje kreacije s mlijekom otkrio je barista Denis Alijagić na Nespresso Masterclassu u sklopu festivala More knjiga na Zrinjevcu na kojem u Nespressu možeš uživati do 14. srpnja.

 | Autor: PR/WhatsApp PR/WhatsApp

Pjena ili krema na vrhu cappuccina puno će reći o njegovom ukusu, a za to je prvenstveno zaslužna temperatura mlijeka koja ne smije prijeći 70 stupnjeva. Jer, ako prijeđe, mlijeko će se pregrijati, a proteini mlijeka početi sagorjevati zbog čega će mlijeko postati gorko i neukusno. Proteini mlijeka ključni su sastojak mlijeka koji stvaraju stabilnu strukturu u mliječnoj pjeni, dokmasnoća daje kremastu strukturu, objasnio je Denis Alijagić iz Nespressa. 

 | Autor: PR/WhatsApp PR/WhatsApp

Nespresso, lider u doziranoj kavi, kombinaciju kave i mlijeka doveo do savršenstva, razvijajući liniju Barista Creations. Nova linija Nespresso kava temeljito je testirana kako bi se osiguralo da se svaki put kreira idealan napitak s mlijekom za svačiji ukus. Nespresso Barista Ceations mogu se kombinirati s kravljim mlijekom i s mliječnim alternativama na biljnoj bazi, kao što su izrazito nutritivno bogato bademovo mlijeko, a odlične će biti i kreacije sa sojinom mlijekom.

 | Autor: PR/WhatsApp PR/WhatsApp

Donosimo ti i recept za savršen Capuccino.  Potrebno ti je: 1 kapsula SCURO ili CHIARO, 60 ml razmućenog mlijeka i šećer. I sama priprema je vrlo jednostavna. Možeš pripremiti Chiaro ili Scuro 25ml koristeći Nespresso aparat, zatim dodati šećer i promiješati te dodati umućenu mliječnu pjenu. I uživaj u savršenom napitku!

 | Autor: PR/WhatsApp PR/WhatsApp

 

 

Photo: PR/WhatsApp

Komentari 0