Life&style

Trenutačno nemaš vremena i volje za kuhanje? Onda evo 4 savršena savjeta za tebe

  • Sigurno znaš da gotova jela nisu trajno rješenje
  • Međutim, za kuhanje ti često nedostaje energije i vremena?
  • Pogledaj što možeš napraviti ako si trenutačno preopterećena i nemaš vremena za kuhanje

Ima ljudi koji su trenutačno u kulinarskom zanosu te stvaraju svakodnevno sjajna jela (i postaju na Instagram i Facebook). A ima i onih koji se nalaze na drugoj strani spektra te uopće nemaju volje ili energije stajati uz štednjak. Ako se ubrajaš među ove druge, onda imamo nekoliko ideja kako se možeš fino hraniti.

1. Misli na to da za zdrav obrok ne treba puno vremena i muke

U tvojoj glavi je zdrava prehrana povezana s puno truda i vremena u kuhinji? To uopće ne mora biti tako! Mnoga jela mogu se napraviti jako brzo i sjajnog su okusa. Dovoljno je da malo prosurfaš internetom i pronaći ćeš bezbroj brzih i zdravih recepata. Ako trebaš inspiraciju za zdrave i ukusne obroke koji se pripremaju uz pomoć kuhala za vodu i gotovi su za samo par minuta - potraži ih OVDJE.

via GIPHY

2. Uzmi si jedan dan u tjednu za kuhanje (unaprijed)

Sigurno si čula već za takozvani „Meal Prepping“ (kuhanje jela unaprijed), što u prvom trenutku možda zvuči malo izazovno, ali zapravo uopće nije teško te doista šteti brdo vremena. Samo moraš znati kako se to radi. Dakle, odredi si jedan dan za kupovinu te skuhaj koliko je god moguće obroka za cijeli tjedan. Razmisli što želiš kuhati i kako ćeš smisleno spraviti svoje omiljene namirnice. Online ćeš pronaći mnoge gotove „Meal-planove“ te savjete za „Meal Prepping“.

Možda vas zanima Zar stvarno?! Paris Hilton pokrenula kanal za kuhanje, evo što je pripremila u prvom videu! Rubrika Life&style Life&style

3. Izmjenjuj obroke sa svojom susjedom/ima

Ako već nisi, krajnje je vrijeme je da se dobro upoznaš sa svojim susjedima te si međusobno pomažete. Jednostavno spravi ponekad malo više tjestenine s umakom ili gulaša te zamijeni s finim varivom od susjede. Tako ćete obje imati više promjena uz manje truda.

via GIPHY

4. Uzmi nešto iz omiljenog restorana

Restorani su se otvorili i sada žude za poslom! Puno je više mogućnosti dostave i cijene su prihvatljivije. Stoga provjeri ponudu svog omiljenog restorana – oni će se razveseliti, a ti ne moraš kuhati! Provjeri recenzije, neki od njih, provjereno, imaju obilne porcije po prihvatljivoj cijeni pa možeš jednu naruždbu rasporediti u više obroka.

Možda vas zanima Savršena metoda čišćenja ploče za kuhanje jednostavnija je nego što misliš Rubrika Life&style Life&style
Photo: Shutterstock/Instagram
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7 dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7 te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Ena13

    Meni je tokom izolacije ponestalo ideja za kuhanje pa sam skinula mnoštvo aplikacija s receptima s Huawei AppGallery-a i odusevljena sam