Life&style

Snalažljiva majka štedi svaki tjedan gotovo tisuću kuna za namirnice zahvaljujući ovoj metodi kuhanja

  • Jedna snalažljiva i štedljiva majka otkrila je jednostavan trik kako smanjiti tjedni račun za namirnice za više desetaka kuna
  • Trik je doista jednostavan i svatko to može napraviti u svom kućanstvu
  • Potrebno je tek malo truda i vremena, možda i malo kreativnosti

Na australskoj popularnoj Facebook stranici je jedna majka višečlane obitelji otkrila kako je uspjela uštediti znatnu količinu novaca za kućanstvo, a sve zahvaljujući pažljivo planiranoj tjednoj nabavci i pripremi jela za više dana. Naime, ona je pripremila veliku količinu obroka od 10 kg pilećih prsa koje je uspjela pronaći po akcijskoj cijeni. Tvrdi da je pritom uštedila oko 200 australskih dolara, što je oko 900 kuna.

Simpatična mama kaže da je u samo tri sata pripremila i pospremila zalihe obiteljskih obroka – te uštedjela golemi novac u tom procesu. Odlučila je da će planiranje i pripremanje oborka unaprijed uvesti gotovo svaki tjedan.

 | Autor: Facebook/Marinela Žitko Facebook/Marinela Žitko

Dakle, od 10 kg pilećih prsa pripremila je sljedeće:

• 30 pilećih ražnjića (mariniranih)

• 15 pilećih Kijevskih odrezaka (punjenih maslacem sa začinskim biljem, češnjakom i paprom te paniranih i spremnih za prženje)

• 22 pileća odreska

• 20 paniranih odrezaka

• 5 preostalih komada pilećih prsa za dodatne obroke

U svojoj objavi na Facebooku napisala je da joj je za pripremu ovih ukusnih jela trebalo oko tri sata. Potom ih je podijelila na porcije te spremila u zamrzivač. Objava je dobila jako puno lajkova od ostalih članova grupe.

"Dobro je napravila, to je sigurno golema ušteda", napisao je jedan.

Možda vas zanima Mama otkrila recept za najsočnije pečeno pile ikad - tajna je u dodatku koji košta 10 kuna! Rubrika Life&style Life&style

Mama je sve to napravila s pilećim prsima vrijednim nekoliko stotina kuna. A za uštedu je bilo bitno pronaći meso po akcijskoj cijeni. Da je to sve kupovala odvojeno ili već pripremljeno za pečenje, stajalo bi je mnogo više novaca. Primjerice, marinirani pileći ražnjići su znatno skuplji po kilogramu, panirani odresci također.

Računica je jednostavna, a ušteda itekako velika. Jednostavan je i zaključak: ponekad se doista isplati kupovati na veliko!

"Mi tako slično spremamo obroke. To je tako velika ušteda!", komentirala je jedna čitateljica na Facebooku.

Treća je dodala: „Wow!!! Kakva sjajna cijena i fantastična priprema!!!"

via GIPHY

Photo: Shutterstock/Instagram

Komentari 0