- Kao spas u hitnim slučajevima ili ušteda vremena prije većih obroka – zamrznuti krumpir može biti vrlo praktičan
- Jesi li već zamrzavala sirovi krumpir?
- Evo kako ćeš to najlakše i najbolje napraviti
Ako nikada nisi zamrzavala krumpir, onda niti nemoj isprobavati prije nego naučiš kako se to ispravno radi. Naime, u sirovom krumpiru zbog ekstremne hladnoće nastaju mali kristali leda koji trajnu mijenjaju konzistenciju krumpira. Točnije, nakon odmrzavanja krumpir postane gnjecav. Samo idealno pripremljeni krumpir može se zamrzavati.
Kad se malo bolje razmisli, jako je praktično zamrzavati krumpir. Na primjer, ako nemaš vremena za kupovinu, a ne trebaš kuhati na veliko – onda jednostavno odmrzneš porciju krumpira. Također je dobro imati spreman krumpir kad pripremaš veliku feštu, odnosno uštedjet će ti vrijeme na rođendanima, za Božić i slično. Pri zamrzavanju krumpira moraš pripaziti na sljedeće stvari:
1. Oguli i nareži krumpir prije zamrzavanja.
2. Skuhaj krumpir, ali ne do kraja, odnosno ne smije biti premekan.
3. Stavi kuhani krumpir da se ohladi tako da posudu staviš u hladnu vodu (najbolje ledenu).
4. Krumpir se mora potpuno ohladiti prije zamrzavanja.
5. Spakiraj krumpir u vrećice za zamrzavanje.
6. Za spravljanje stavi zamrznuti krumpir na lim ili u lonac te spravi kao inače.
Komentiraj, znaš da želiš!
Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.