Life&style

Tjestenina s votkom: Recept za ovu pastu ima 5 zvjezdica, idealna je za zimske dane

  • Ovaj kremasti fino začinjeni recept za rigatone alla votka je neodoljiv
  • Uz finu tjesteninu i umak ide i tučena ricotta - njam! 
  • Kladimo se da će ova tjestenina s votkom biti glavni hit na sljedećem druženju kod tebe

Ono što volimo kod ovog recepta za tjesteninu s votkom i ricottom, osim fenomenalnog okusa, je to što se lako može napraviti u jednoj posudi, a može se i unaprijed napraviti (unaprijed napraviš umak pa skuhaš tjesteninu kada se odlučiš za posluživanje). Jednostavno savršeno!

Što votka radi u umaku za tjesteninu? Votka u ovom umaku poboljšava bazu od rajčice kako bi se stvorio kremasti i sočni umak! Votka također pomaže stopanju tjestenine s okusima začina poput papra i čilija.

Tjestenina s votkom i ricottom

Sastojci za tjesteninu s votkom i ricottom:

Za tučenu ricottu:

• 425 g ricotte

• kora od 1 limuna

• sok od 1 limuna

• 60 ml maslinova ulja

• sol i papar po želji

Za tjesteninu:

• 1 žlica maslinova ulja

• 4 režnja češnjaka, nasjeckana

• 1 ljutika, nasjeckana

• prstohvat čilija 

• 115 g paste od rajčice

• 2 žlice votke

• 120 g vrhnja, a može i 240 g grama ako voliš s više vrhnja

• 450 g tjestenine, rigatone

• 2 žlice maslaca

• 45 g parmezana, plus još malo za posluživanje

• 1/2 šalice vode za tjesteninu, i više ako je potrebno

• sol i papar po želji

• za posluživanje maslinovo ulje, parmezan i svježi bosiljak

Tjestenina s umakom od bundeva Možda vas zanima Jednostavna kremasta tjestenina s bundevom donijet će okuse jeseni na stol Rubrika Life&style Life&style

Tjestenina s vitkom i ricottom - priprema:

1. Pripremi češnjak i ljutiku, nasitno nasjeckaj i ostavi sa strane.

2. Zatim napravi tučenu ricottu. U blender stavi ricottu, sok i koru od limuna, maslinovo ulje, sol i papar.

3. Skuhaj tjesteninu u većem loncu slane vode prema pakiranju al dente. Svakako odvoji 1 šalicu vode od kuhanja tjestenine.

4. Dok se kuha tjestenina uzmi drugu tavu ili plitki lonac i poprži češnjak i ljutiku na malo maslinova ulja.

5. Dodaj pahuljice čilija i ostavi 1-2 minute. Zatim dodaj pastu od rajčice i miješaj još nekoliko minuta dok se pasta ne skuha. Dodaj votku i smanji vatru.

6. Kad se reducira, dodaj vrhnje i sve zajedno izmiješaj.

7. Kada je tjestenina gotova, dodaj je zajedno s maslacem i parmezanom. Po potrebi dopuni vodom od kuhanja. Posoli i popapri.

8. Dobro promiješaj da se smjesa sjedini. Stavi tučenu ricottu u tanjur i na vrh stavi tjesteninu s malo maslinova ulja, papra, svježih listova bosiljka i svježe naribanog parmezana.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Eats By NYC (@eatsbynyc)

Älplermagronen Možda vas zanima Ova slasna tjestenina tradicionalno je jelo u švicarskim Alpama, ali prija i kad nismo na snježnim padinama Rubrika Life&style Life&style
Photo: Unsplash / Megan Bucknall
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7 dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7 te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • manfred

    Suuper