- Ovaj kremasti fino začinjeni recept za rigatone alla votka je neodoljiv
- Uz finu tjesteninu i umak ide i tučena ricotta - njam!
- Kladimo se da će ova tjestenina s votkom biti glavni hit na sljedećem druženju kod tebe
Ono što volimo kod ovog recepta za tjesteninu s votkom i ricottom, osim fenomenalnog okusa, je to što se lako može napraviti u jednoj posudi, a može se i unaprijed napraviti (unaprijed napraviš umak pa skuhaš tjesteninu kada se odlučiš za posluživanje). Jednostavno savršeno!
Što votka radi u umaku za tjesteninu? Votka u ovom umaku poboljšava bazu od rajčice kako bi se stvorio kremasti i sočni umak! Votka također pomaže stopanju tjestenine s okusima začina poput papra i čilija.
Tjestenina s votkom i ricottom
Sastojci za tjesteninu s votkom i ricottom:
Za tučenu ricottu:
• 425 g ricotte
• kora od 1 limuna
• sok od 1 limuna
• 60 ml maslinova ulja
• sol i papar po želji
Za tjesteninu:
• 1 žlica maslinova ulja
• 4 režnja češnjaka, nasjeckana
• 1 ljutika, nasjeckana
• prstohvat čilija
• 115 g paste od rajčice
• 2 žlice votke
• 120 g vrhnja, a može i 240 g grama ako voliš s više vrhnja
• 450 g tjestenine, rigatone
• 2 žlice maslaca
• 45 g parmezana, plus još malo za posluživanje
• 1/2 šalice vode za tjesteninu, i više ako je potrebno
• sol i papar po želji
• za posluživanje maslinovo ulje, parmezan i svježi bosiljak
Tjestenina s vitkom i ricottom - priprema:
1. Pripremi češnjak i ljutiku, nasitno nasjeckaj i ostavi sa strane.
2. Zatim napravi tučenu ricottu. U blender stavi ricottu, sok i koru od limuna, maslinovo ulje, sol i papar.
3. Skuhaj tjesteninu u većem loncu slane vode prema pakiranju al dente. Svakako odvoji 1 šalicu vode od kuhanja tjestenine.
4. Dok se kuha tjestenina uzmi drugu tavu ili plitki lonac i poprži češnjak i ljutiku na malo maslinova ulja.
5. Dodaj pahuljice čilija i ostavi 1-2 minute. Zatim dodaj pastu od rajčice i miješaj još nekoliko minuta dok se pasta ne skuha. Dodaj votku i smanji vatru.
6. Kad se reducira, dodaj vrhnje i sve zajedno izmiješaj.
7. Kada je tjestenina gotova, dodaj je zajedno s maslacem i parmezanom. Po potrebi dopuni vodom od kuhanja. Posoli i popapri.
8. Dobro promiješaj da se smjesa sjedini. Stavi tučenu ricottu u tanjur i na vrh stavi tjesteninu s malo maslinova ulja, papra, svježih listova bosiljka i svježe naribanog parmezana.
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7 dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7 te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
manfred
Komentiraj, znaš da želiš!
Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.