- Ljubiteljica si tjestenine? Ako jesi, onda ćeš obožavati ovu ukusnu tjesteninu s bundevom!
- Kombinacija kremastog umaka od bundeve i izdašne al dente tjestenine jednostavno je nenadmašna
- A najbolji dio je što je ovaj recept i super jednostavan (i jeftin) za napraviti!
Kad se kremasti pire od bundeve spoji s tjesteninom i pikantnim sirom na tanjuru, onda je jedno jasno: bit će super ukusno! S ovim vegetarijanskim jelom bit će zadovoljni i najveći ljubitelji mesa – jednostavno je neodoljivo!
Kremasta tjestenina s bundevom - recept
Sastojci za 2 porcije
• sol
• 1 glavica luka
• 2 režnjića češnjaka
• 40 g maslaca
• 400 g hokaido bundeve
• 0,5 l temlejca od povrća
• 250 g tjestenine (penne)
• 100 g vrhnja
• papar
• 2 stabljike peršina
• 40 g Grana Padano sira
Priprema:
1. Posoli te zakuhaj vodu za tjesteninu.
2. Oguli luk i češnjak, usitni te propirjaj na maslacu.
3. Hokkaido bundevu operi, nareži na četvrtine, očisti i nasjeckaj.
4. Dodaj komade bundeve u tavu i prži oko 5 minuta.
5. Ulij temeljac, poklopi pa pirjaj oko 15 minuta dok se bundeva gotovo ne raspadne.
6. U međuvremenu skuhaj tjesteninu u kipućoj slanoj vodi prema uputama na pakiranju da bude al dente.
7. Makni bundevu s vatre i napravi pire. Dodaj vrhnje i, ako je potrebno, malo vode od kuhanja tjestenine da dobiješ prekrasno kremasti umak.
8. Tjesteninu ocijedi i umiješaj u umak. Posoli i popapri.
9. Operi peršin, protresi da se posuši, natrgaj listiće sa stabljika i nasjeckaj ih.
10. Tjesteninu rasporedi na tanjure i posluži posutu peršinom i listićima sira.
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7 dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7 te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
manfred
Komentiraj, znaš da želiš!
Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.