- Izvadi ribež kako bi neke od najboljih proizvoda za talijanske kuhinje pretvorila u fenomenalan umak
- Jedino potrebno kuhanje: kuhanje lonca tjestenine
- Od početka do kraja pripreme potrebno je samo 20 minuta
Učiti od Talijana znači naučiti voljeti. Naime, ono što funkcionira u zemlji pizze, tjestenine i ljubavi, zajamčeno će prije ili kasnije postati megatrend u ostatku svijeta. Vatreni južnjaci oduševili su nas receptom za tjesteninu koja pršti od 'dolce vite'. Umjesto gustog vrhnja ili kremastih umaka od rajčice, ovdje se koriste svježi sastojci koji odmah imaju okus 'bella Italia'.
Njegova tajna? Umak za tjesteninu je svjež, superukusan – i ne treba ga čak ni kuhati! Umjesto zagrijavanja sastojaka u loncu, umak se poslužuje hladan uz vruću, savršeno al dente kuhanu tjesteninu. Izvrsno jelo koje nije teško za želudac, a spaja najbolje od talijanske kuhinje.
Sastojci (za 4 osobe):
• 500 g špageta
• oko 5 žlica naribanog svježeg hrena
• 30 g tanko narezane stabljike peršina, plus ½ šalice lišća peršina
• 2 žlice kore naribane kore od limuna, plus 4 žličice soka od limuna
• oko 1 kg velikih zrelih rajčica (oko 4 komada)
• 3 veća režnjića češnjaka, nasitno naribana
• 120 ml ekstra djevičanskog maslinova ulja
• sol i papar
• 60 malih listova bosiljka
Priprema
1. Skuhaj špagete al dente prema uputama s pakiranja pa ih dobro ocijedi.
2. U međuvremenu pomiješaj u maloj posudi hren, stabljike peršina i koru limuna. Ostavi po strani.
3. Sitno nasjeckaj rajčice u veliku zdjelu. Umiješaj sok od limuna, češnjak, maslinovo ulje, ½ žličice soli i ½ žličice grubo mljevenog crnog papra.
4. Dodaj rezance i promiješaj da se sve sjedini, a zatim pospi mješavinom hrena, listovima peršina i bosiljka te po želji dodatno popapri.
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7 dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7 te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
manfred
Komentiraj, znaš da želiš!
Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.