- Cacio e Pepe talijanski klasik a spravlja se vrlo jednostavno od samo tri sastojka
- U ovom jednostavnom jelu redovito uživa i vojvotkinja Meghan
- Iako se vrlo jednostavno spravlja, ovo talijansko jelo od tjestenine genijalan je te nadasve ukusan brzi obrok
Talijani već desetljećima pripremaju 'Cacio e Pepe', brzo jelo od tjestenine od aromatičnog sira pecorina romana, svježe mljevenog crnog papra i al dente tjestenine. Prevedeno na hrvatski, znači 'sir i papar' – zvuči jednostavno, a okusom je vrlo aromatično i spravlja se za brzih 20 minuta. Inače, vojvotkinja Meghan jedna je od brojnih obožavateljica ovog talijanskog klasika.
'Cacio e Pepe' jedno je od omiljenih jela vojvotkinje Meghan
Svakodnevica vojvotkinje Meghan često zna biti stresna. Ne samo otkako je postala supruga princa Harryja i brine se o njihovoj djeci Archieju i Lilibet, nego i dok je bila glumica u seriji 'Face', Meghan je često morala konzumirati brze obroke. Već tada se oslonila na jedno od svojih apsolutno omiljenih jela, a to je veliki tanjur tjestenine à la Cacio e Pepe, kako je otkrila food blogerica Athena Calderone 2015. godine.
Recept za Cacio e Pepe
Sastojci za 2 porcije:
• 200 g špageta
• 100 g sira pecorina romana, ribanog (ili parmezana)
• 2 žličice crnog papra, svježe mljevenog
Priprema
1. Stavi špagete u veliki lonac s puno slane, kipuće vode i kuhaj ih prema uputama s pakiranja dok ne postanu al dente.
2. Ocijedi špagete u cjedilu, ali sačuvaj oko 100 ml vode od kuhanja tjestenine.
3. Stavi naribani sir u veliku zdjelu zajedno s crnim paprom i umiješaj pola vode od kuhanja tjestenine, žlicu po žlicu, da dobiješ kremasti umak.
4. Dodaj špagete u smjesu pecorina i papra i dobro promiješaj tako da sva tjestenina bude obložena umakom. Ako želiš, možeš žlicom umiješati još vode od tjestenine kako bi umak bio rjeđi.
5. Posluži Cacio e Pepe posut s još crnog papra i naribanog sira.
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7 dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7 te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
manfred
Komentiraj, znaš da želiš!
Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.