Life&style

Svi trendovi u uređenju interijera uspjeli su stati u jedan od najljepših stanova koji smo vidjeli

  • Elizabeth Hay poznata je po svojim vještinama spajanja različitih elemenata  i kultura u najšarmantnije dizajnerske priče
  • Njezin je posljednji projekt uređenje predivnog obiteljskog stana u Singapuru koji je prošao kroz brojne preinake 
  • Elizabeth se okrenula različitim teksturama, tekstilu i nešto suzdržanijoj paleti boja od one koju inače koristi, a rezultat je predivan prostor s jasno vidljivim multikulturalnim elementima savršeno povezanima u jedinstvenu dizajnersku bajku
  • Pročitaj više: Eko dom - 4 trenda dizajna interijera za održivi dom koji može izgledati vrlo luksuzno

Kada se u dizajniranju interijera kombiniraju razni kulturni i geografski utjecaji rezultat je ponekad neočekivani, bogato slojevit izgled, a najljepši primjer ovog slučaja pronašli smo u najnovijem projektu Elizabeth Hay koja je renovirala stan na 15. katu u Singapuru. Bez imalo dvojbe, to je jedan od najšarmantnijih domova u koji smo imali prilike zaviriti koji obiluje idejama za uređenje interijera za svakoga tko želi unijeti karakter, boju i šarm u svoj dom.

 | Autor: Alecia Neo Alecia Neo

Već na samom ulazu, tapete nježnog uzorka i raskošni luk koji vodi do dnevne sobe stvaraju ugođaj dobrodošlice. Skulpturalni oblici ključ su ovog privlačnog platoa, s pažljivo odabranim dekoracijama, zelenilom i predivnim stolom s intarzijama.

 | Autor: Alecia Neo Alecia Neo

Elizabethini klijenti, par s malom kćeri, poželjeli su svoje malajsko-britansko i njemačko podrijetlo predstaviti i kroz dom, a Elizabeth je cijeloj priči dala i vlastiti međunarodni pečat. Prepoznatljivi stil klasičnih engleskih printova pomiješanih s drugim elementima odlično se uklopio u Elizabethine ideje koje je osmislila za ovaj par koji je poželio opuštenu i slojevitu estetiku koja će biti oštra, čista i dinamična u isto vrijeme.

Možda vas zanima Skandinavski dizajn interijera: 12 ključnih pravila uređenja skandinavskih obiteljskih domova Rubrika Life&style Life&style

 

Stolarija rađena po mjeri omogućila je da knjige, umjetnička djela i keramika dođu do izražaja, a elementi od trske dodali su opuštenu notu. Kako bi sve bilo savršeno uravnoteženo, Elizabeth se okrenula teksturama, tekstilu i nešto suzdržanijoj paleti boja od one koju inače koristi, a što je značilo spajanje stolarije s botaničkim umjetninama, trske i bambusa s tikovinom te živopisnih slika s podovima od terakote.

 | Autor: Alecia Neo Alecia Neo

Ovaj stan izgrađen tijekom 80-ih imao je visoke stropove i relativno prozračne prostorije, ali je njegova konfiguracija odgovarala vremenu kada su kuhinje bile u drugom planu i uglavnom smatrane stražnjim dijelom kuće. Upravo je kuhinja bila najmanje privlačna prostorija paru kojemu se nije sviđao manjak prozora i nedostatak prostora.

 | Autor: Alecia Neo Alecia Neo

Dizajnerica je vješto kombinirala elegantne kuhinjske ormariće plavozelene boje s upečatljivim mramorom, krevet s baldahinom od tikovine s nešto opuštenijim namještajem od trske, a jednostavne klasične svjetiljke s konzolom od bambusa, interpretirajući na najbolji mogući način srž engleskog dizajna koji se ne boji uklopiti elemente iz više kultura.

 

U ostakljenim kuhinjskim ormarićima smjestila se predivna kolekcija majolica keramike koja je stvorila upečatljiv kontrast s mramornom površinom protkanom gustim žilama ispod nje, a općenito je preuređenje kuhinje bilo ključno za davanje suvremenosti ovom domu. Ona je narasla korištenjem prostora praonice i dnevnog boravka, a veliku razliku je učinilo i dodavanje prozora s crnim metalnim okvirom za više svjetla.

 | Autor: Alecia Neo Alecia Neo

 | Autor: Alecia Neo Alecia Neo  | Autor: Alecia Neo Alecia Neo

Elizabeth je povećala i glavnu kupaonicu te je pretvorila treću spavaću sobu u radnu sobu, sa skrivenim vratima obloženim knjigama koja vode do ormara za pohranu. Crno-bijeli podovi s izgledom šahovskih polja, uokvirena umjetnička djela, mesingani detalji i veliki blagovaonski stol predivno su oživili novouređeni prostor koji je uz novi raspored prodisao punim plućima.

 | Autor: Alecia Neo Alecia Neo  | Autor: Alecia Neo Alecia Neo  | Autor: Alecia Neo Alecia Neo

 

Korištenjem različitih materijala, paleta boja i tekstura, prostor je dobio međunarodni senzibilitet pa je tako korišten namještaj od trske koji tradicionalan u Singapuru, kineska je vaza pretvorena u svjetiljku, a brojna umjetnička djela poput tigra stigla su iz Ujedinjenog Kraljevstva.

 | Autor: Alecia Neo Alecia Neo  | Autor: Alecia Neo Alecia Neo  | Autor: Alecia Neo Alecia Neo

Razigranost je utkana u svaki kutak ovog doma, od ugrađenih kreveta na kat s elegantnim ružičastim ukrasima u dječjoj sobi i  uvećanih tapeta Chinoiserie u kupaonici, do ormarića s podlogom od tkanine u glavnoj spavaćoj sobi i raskošne blijedozelene  kupaonice koji unose dašak glamura za odrasle. Krevet od tikovine također je rađen po narudžbi, a inspiriran je antičkom anglo-indijom. 

 | Autor: Alecia Neo Alecia Neo

 | Autor: Alecia Neo Alecia Neo

Simetrija, krivulje, meke teksture i umirujući tonovi stvorili su iznimno spokojnu atmosferu, a igranje raznim elementima prisutno je u apsolutno svakoj prostoriji. Umivaonik je izrađen po narudžbi, soba je proširena kako bi u nju stao vrlo im drag ormar, a predivni mural u dječjoj sobi stvorio je dojam jednog posebnog fantstičnog svijeta. Onog koji je zanimljiv, poseban i drugačiji sam po sebi, a opet tako sjajno uklopljen u ostatak stana koji je pretočen u jednu od najljepših dizajnerskih bajki. 

Možda vas zanima Kuhinje s pet zvjezdica: Ovih 5 stvari su zajedničke svim luksuznim kuhinjama Rubrika Life&style Life&style
Photo: Lauryn Ishak

Komentari 0