Life&style 05. veljače 2023.

Svi trendovi u uređenju interijera uspjeli su stati u jedan od najljepših stanova koji smo vidjeli

Alecia Neo.
  • Elizabeth Hay poznata je po svojim vještinama spajanja različitih elemenata  i kultura u najšarmantnije dizajnerske priče
  • Njezin je posljednji projekt uređenje predivnog obiteljskog stana u Singapuru koji je prošao kroz brojne preinake 
  • Elizabeth se okrenula različitim teksturama, tekstilu i nešto suzdržanijoj paleti boja od one koju inače koristi, a rezultat je predivan prostor s jasno vidljivim multikulturalnim elementima savršeno povezanima u jedinstvenu dizajnersku bajku

Kada se u dizajniranju interijera kombiniraju razni kulturni i geografski utjecaji rezultat je ponekad neočekivani, bogato slojevit izgled, a najljepši primjer ovog slučaja pronašli smo u najnovijem projektu Elizabeth Hay koja je renovirala stan na 15. katu u Singapuru. Bez imalo dvojbe, to je jedan od najšarmantnijih domova u koji smo imali prilike zaviriti koji obiluje idejama za uređenje interijera za svakoga tko želi unijeti karakter, boju i šarm u svoj dom.

 | Autor: Alecia Neo Alecia Neo

Već na samom ulazu, tapete nježnog uzorka i raskošni luk koji vodi do dnevne sobe stvaraju ugođaj dobrodošlice. Skulpturalni oblici ključ su ovog privlačnog platoa, s pažljivo odabranim dekoracijama, zelenilom i predivnim stolom s intarzijama.

 | Autor: Alecia Neo Alecia Neo

Elizabethini klijenti, par s malom kćeri, poželjeli su svoje malajsko-britansko i njemačko podrijetlo predstaviti i kroz dom, a Elizabeth je cijeloj priči dala i vlastiti međunarodni pečat. Prepoznatljivi stil klasičnih engleskih printova pomiješanih s drugim elementima odlično se uklopio u Elizabethine ideje koje je osmislila za ovaj par koji je poželio opuštenu i slojevitu estetiku koja će biti oštra, čista i dinamična u isto vrijeme.

Održivo uređenje interijera Možda vas zanima... Eko dom: 4 trenda dizajna interijera za održivi dom koji može izgledati vrlo luksuzno Rubrika Life&style Life&style

Stolarija rađena po mjeri omogućila je da knjige, umjetnička djela i keramika dođu do izražaja, a elementi od trske dodali su opuštenu notu. Kako bi sve bilo savršeno uravnoteženo, Elizabeth se okrenula teksturama, tekstilu i nešto suzdržanijoj paleti boja od one koju inače koristi, a što je značilo spajanje stolarije s botaničkim umjetninama, trske i bambusa s tikovinom te živopisnih slika s podovima od terakote.

 | Autor: Alecia Neo Alecia Neo

Ovaj stan izgrađen tijekom 80-ih imao je visoke stropove i relativno prozračne prostorije, ali je njegova konfiguracija odgovarala vremenu kada su kuhinje bile u drugom planu i uglavnom smatrane stražnjim dijelom kuće. Upravo je kuhinja bila najmanje privlačna prostorija paru kojemu se nije sviđao manjak prozora i nedostatak prostora.

 | Autor: Alecia Neo Alecia Neo

Dizajnerica je vješto kombinirala elegantne kuhinjske ormariće plavozelene boje s upečatljivim mramorom, krevet s baldahinom od tikovine s nešto opuštenijim namještajem od trske, a jednostavne klasične svjetiljke s konzolom od bambusa, interpretirajući na najbolji mogući način srž engleskog dizajna koji se ne boji uklopiti elemente iz više kultura.

Možda vas zanima... Ovo su najvažnija pravila za uređenje spavaće sobe iz snova dostojne naslovnice magazina o interijerima Rubrika Life&style Life&style

U ostakljenim kuhinjskim ormarićima smjestila se predivna kolekcija majolica keramike koja je stvorila upečatljiv kontrast s mramornom površinom protkanom gustim žilama ispod nje, a općenito je preuređenje kuhinje bilo ključno za davanje suvremenosti ovom domu. Ona je narasla korištenjem prostora praonice i dnevnog boravka, a veliku razliku je učinilo i dodavanje prozora s crnim metalnim okvirom za više svjetla.

 | Autor: Alecia Neo Alecia Neo

 | Autor: Alecia Neo Alecia Neo  | Autor: Alecia Neo Alecia Neo

Elizabeth je povećala i glavnu kupaonicu te je pretvorila treću spavaću sobu u radnu sobu, sa skrivenim vratima obloženim knjigama koja vode do ormara za pohranu. Crno-bijeli podovi s izgledom šahovskih polja, uokvirena umjetnička djela, mesingani detalji i veliki blagovaonski stol predivno su oživili novouređeni prostor koji je uz novi raspored prodisao punim plućima.

 | Autor: Alecia Neo Alecia Neo  | Autor: Alecia Neo Alecia Neo  | Autor: Alecia Neo Alecia Neo

Možda vas zanima... Ne moraju stajati bogatstvo, ali zbog ovih će pet stvari sve kupaonice izgledati luksuznije Rubrika Life&style Life&style

Korištenjem različitih materijala, paleta boja i tekstura, prostor je dobio međunarodni senzibilitet pa je tako korišten namještaj od trske koji tradicionalan u Singapuru, kineska je vaza pretvorena u svjetiljku, a brojna umjetnička djela poput tigra stigla su iz Ujedinjenog Kraljevstva.

 | Autor: Alecia Neo Alecia Neo  | Autor: Alecia Neo Alecia Neo  | Autor: Alecia Neo Alecia Neo

Razigranost je utkana u svaki kutak ovog doma, od ugrađenih kreveta na kat s elegantnim ružičastim ukrasima u dječjoj sobi i  uvećanih tapeta Chinoiserie u kupaonici, do ormarića s podlogom od tkanine u glavnoj spavaćoj sobi i raskošne blijedozelene  kupaonice koji unose dašak glamura za odrasle. Krevet od tikovine također je rađen po narudžbi, a inspiriran je antičkom anglo-indijom. 

 | Autor: Alecia Neo Alecia Neo

 | Autor: Alecia Neo Alecia Neo

Simetrija, krivulje, meke teksture i umirujući tonovi stvorili su iznimno spokojnu atmosferu, a igranje raznim elementima prisutno je u apsolutno svakoj prostoriji. Umivaonik je izrađen po narudžbi, soba je proširena kako bi u nju stao vrlo im drag ormar, a predivni mural u dječjoj sobi stvorio je dojam jednog posebnog fantstičnog svijeta. Onog koji je zanimljiv, poseban i drugačiji sam po sebi, a opet tako sjajno uklopljen u ostatak stana koji je pretočen u jednu od najljepših dizajnerskih bajki. 

Komentari 0