Life&style

Ovo je 7 ključnih trendova u uređenju interijera za 2023. godinu

  • Nova godina, novi izazovi, novo uređenje interijera? 
  • Ako tražiš inspiraciju za uređenje interijera, onda si na pravom mjestu
  • Donosimo ti trendove koji će prevladavati u uređenju interijera sljedeće godine 

Ponositi se svojim domom oduvijek je bilo važno, ali nikada prije nismo tako ozbiljno shvaćali dizajn interijera kao sada. S Instagramom, Pinterestom i TikTokom koji nam danas daju neviđen pristup domovima iz snova, postajemo sve više inspirirani da svoja četiri zida učinimo odrazom svoje osobnosti, slično načinu na koji pristupamo svojim ormarima. 

Možda vas zanima Makeover Addict prava je adresa za sve koji žele naučiti kako preurediti svoj stari namještaj Rubrika Life&style Life&style

Tražili smo uvid od nekolicine stručnjaka sa Interneta kako bismo saznali trendove interijera za 2023. koji su doista važni. Premda svaki dolazi iz različitih krugova svijeta interijera, dijele opći pogled i konsenzus. 

Istaknuti trendovi nedvojbeno imaju postojanost. Postoji, međutim, bezbroj načina da svoj dom učiniš modernim; dodatak novog jastuka za kauč ili dobro pozicionirane posude za svijeću dovoljni su za svježu estetiku bez ugrožavanja bezvremenosti ili potrebe za pretjeranim trošenjem.

Nastavi otkrivati trendove interijera za 2023. za koje stručnjaci misle da bi ih trebala znati.

1. Sukob uzoraka

Sukob uzoraka nešto je što se događa gotovo prirodno u prostorima onih koji su svjesni održivijeg i snalažljivijeg života, ali sada ga primjećuju veći dizajneri i proizvođači namještaja. Miješani tekstil postavljen jedan uz drugi, u kontrastnim uzorcima, bojama i teksturama, daje ljupku nemarnost i udobnost svakom prostoru te doista donosi bolju atmosferu, nešto što će ljudima biti na vrhu dnevnog reda za 2023. godinu.

 | Autor: Instagram Instagram

2. Odabrano uređenje stola 

Kreativno ukrašeni stolovi izvrstan su način da dodaš osobnost prostoriji i oduševiš svoje goste. Upotrijebi razigranu kombinaciju ginghama, oslikanog posuđa i ukrasnih svijećnjaka u obojenom staklu kako bi stvorila veselo raspoloženje savršeno za zabavu u 2023. godini.

Uređenje stola | Autor: Instagram@sabinasocol Instagram@sabinasocol

3. Strateški raspoređena rasvjeta

Trend koji će se prenijeti u 2023. je raspoređivanje više rasvjetnih tijela u domovima, slično onom što bi pronašla u butik hotelu ili seoskom imanju. Od visećih lampi, podnih lampi, svjetiljki, stolnih i zidnih, atmosfera koju pažljivo promišljena strategija osvjetljenja može stvoriti je zapanjujuća—nešto što mislim da mnogi ljudi tek počinju shvaćati.

Rasvjeta | Autor: Instagram@tobyshome Instagram@tobyshome

H&M Home metalna lampa Možda vas zanima Zaljubili smo se u ovu lakiranu lampu iz H&M-a, a onda pronašli još pet jednako genijalnih! Rubrika Life&style Life&style

4. Fokusiraj se na hranu

Vjerujem da će se jedan od najvećih ovogodišnjih trendova, hrana, nastaviti i u 2023. godini. Čini se da je taj trend tek na početku i ima još toliko toga za dati. Postoji puno sinergija i elemenata za istraživanje u ovom području, a dizajneri počinju to shvaćati sve više i više.

 | Autor: Instagram Instagram

5. Potpuno bijele kuhinje

Puno se pričalo o povratku potpuno bijelih kuhinja u industriju dizajna. Slično stilu mnogih inozemnih divova dizajna, čini se da će dizajneri i njihovi klijenti 2023. favorizirati bijele, neutralne kuhinje, konačno srušivši trend tamnoplave/duboke zelene kuhinje. Svijetlo je, praktično i bezvremenski i može se ugrijati mjedenom opremom i drvenim detaljima.

6. Skulpturalne siluete

Ove sezone nadahnuti smo modernim retro stilovima u dnevnom boravku, dodajući dašak glamura u prostor. Topli luksuzni materijali dodaju sofisticirani dojam, a dodavanje naglašenih dijelova namještaja u mješavini trendovskog bouclea i tamnijeg drva, u zanimljivim oblicima, dobro funkcioniraju za stvaranje skladne sheme.

Uređenje doma | Autor: Instagram@noore Instagram@noore

7. Zalazak sunca

Palete boja zalaska sunca uskoro će preuzeti vlast od nedavne vladavine zelenih nijansi. Zamisli paletu boja spaljene narančaste i tamno smeđe s toplim, zemljanim tonovima koji predstavljaju hladnije mjesece, osvijetljenu naglascima breskve, žute i nježnije neutralne za proljeće i ljeto.

 | Autor: Instagram@lucywilliams02 Instagram@lucywilliams02

Možda vas zanima Sinsay ima divne baršunaste kuglice koje će jelku učiniti vrlo otmjenom. Nije čudno što se brzo rasprodaju! Rubrika Life&style Life&style
Photo: Instagram@lucywilliams02

Komentari 0