- Jedna mama iz Australije je podijelila svoj trik za korištenje starih korica kruha
- Budući da ih njezina djeca ne vole, Jasmine ih odreže i zamrzne
- Pogledaj što onda slijedi – sigurno ćeš se iznenaditi
Australka zvana Jasmine rekla je da čuva sve kore koje njezina djeca nisu pojela i stavlja ih u plastičnu vrećicu za sendviče u zamrzivač - prije nego što ih kasnije iskoristi kao francuski tost za doručak. Riječ je zapravo o pohanom kruhu, ali u obliku koji je sasvim primamljiv za djecu.
„Ovo nije zdravo i ne radi se o tome što spakirati u njihovu kutiju za ručak, nego se radi o korištenju kora koje ostanu od obroka - ako su tvoja djeca poput moje i ne žele jesti kore kruha već samo sredinu“, objavila je Jasmine na Facebooku . „Ako ti je muka od trošenja kora, onda imam mamin trik za tebe!"
Jasminin "trik" uključuje rezanje kora s kriški kruha i stavljanje u vrećicu s patentnim zatvaračem, koju potom stavlja izravno u zamrzivač. Čim napuni vrećicu, Jasmine kaže da će odmrznuti kore i umočiti ih u smjesu za francuski tost prije prženja. "Na kraju dobiješ ukusan francuski čips za nedjeljni doručak koji djeca odjednom jako vole", rekla je.
„Pekli smo ih dok ne postanu hrskavi poput krutona, a zatim ih zalili cimetom i šećerom“, predložio je u komentarima jedan od roditelja. „Kad sam odrezala koru, dodala sam maslac od kikirikija ili Nutellu na krušnu stranu i preklopila ih, a zatim su ih doručkovali uz čaj“, dodala je druga mama.
Drugi su roditelji rekli da kore koriste za slane grickalice, kombinirajući ih s maslinovim uljem, malo majčine dušice i parmezana prije pečenja u pećnici. Samo prošli tjedan su ovu majku pohvalile stotine nakon što je podijelila svoj "super jeftin i lagan" obrok.
Komentiraj, znaš da želiš!
Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.