Life&style

Snalažljiva mama izmislila je genijalan trik za upotrebu korica kruha koje njezina djeca ne vole

  • Jedna mama iz Australije je podijelila svoj trik za korištenje starih korica kruha
  • Budući da ih njezina djeca ne vole, Jasmine ih odreže i zamrzne 
  • Pogledaj što onda slijedi – sigurno ćeš se iznenaditi 

Australka zvana Jasmine rekla je da čuva sve kore koje njezina djeca nisu pojela i stavlja ih u plastičnu vrećicu za sendviče u zamrzivač - prije nego što ih kasnije iskoristi kao francuski tost za doručak. Riječ je zapravo o pohanom kruhu, ali u obliku koji je sasvim primamljiv za djecu.

„Ovo nije zdravo i ne radi se o tome što spakirati u njihovu kutiju za ručak, nego se radi o korištenju kora koje ostanu od obroka - ako su tvoja djeca poput moje i ne žele jesti kore kruha već samo sredinu“, objavila je Jasmine na Facebooku . „Ako ti je muka od trošenja kora, onda imam mamin trik za tebe!"

Jasminin "trik" uključuje rezanje kora s kriški kruha i stavljanje u vrećicu s patentnim zatvaračem, koju potom stavlja izravno u zamrzivač. Čim napuni vrećicu, Jasmine kaže da će odmrznuti kore i umočiti ih u smjesu za francuski tost prije prženja. "Na kraju dobiješ ukusan francuski čips za nedjeljni doručak koji djeca odjednom jako vole", rekla je. 

 | Autor: Facebook/Marinela Žitko Facebook/Marinela Žitko

„Pekli smo ih dok ne postanu hrskavi poput krutona, a zatim ih zalili cimetom i šećerom“, predložio je u komentarima jedan od roditelja. „Kad sam odrezala koru, dodala sam maslac od kikirikija ili Nutellu na krušnu stranu i preklopila ih, a zatim su ih doručkovali uz čaj“, dodala je druga mama. 

Možda vas zanima 8 (i dobrih i loših) stvari koje će se događati tvom tijelu ako prestaneš jesti kruh Rubrika Life&style Life&style

Drugi su roditelji rekli da kore koriste za slane grickalice, kombinirajući ih s maslinovim uljem, malo majčine dušice i parmezana prije pečenja u pećnici. Samo prošli tjedan su ovu majku pohvalile stotine nakon što je podijelila svoj "super jeftin i lagan" obrok. 

 | Autor: Facebook/Marinela Žitko Facebook/Marinela Žitko

Možda vas zanima Majka dvoje djece uštedjela je hrpu novaca jednostavnim trikom za kuhanje - i svatko to može Rubrika Life&style Life&style
Photo: Pinterest

Komentari 0